Μπαρτζώκας: «Τι πίεση να έχει ο Παναθηναϊκός για τη δέκατη θέση;» - «Απάντηση» του Αταμάν στον Μπαρτζώκα: «Είμαστε σίγουροι πως θα φτάσουμε στο Final Four»

 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του ενόψει του μεγάλου ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό τόνισε πως το τριφύλλι δεν πρέπει να έχει άγχος για τη 10η θέση, από τη στιγμή που πιστεύει πως θα κατακτήσει τη Euroleague.

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

 

Για τις απουσίες: «Οι απουσίες είναι δεδομένες. Βεζένκοφ, Γουόκαπ δεν θα παίξουν στο παιχνίδι και ο Μόντε Μόρις είναι εξαιρετικά αμφίβολος, με ένα σφίξιμο στη μέση κι αυτός. Οι υπόλοιποι παίκτες είναι διαθέσιμοι και αρκετά ικανοί να κερδίσουν το ματς».

 

Για την αντίδραση της ομάδας: «Δεν συμφωνώ με αυτή την προσέγγιση, εκτός αν θεωρούμε… Στο Κύπελλο ήταν ένα παιχνίδι ιδιαίτερο που δεν παίξαμε καθόλου καλά. Με τη Ζαλγκίρις ήταν άλλο παιχνίδι, με άλλα δεδομένα. Δεν ήταν καθόλου εύκολο παιχνίδι στο Κάουνας. Παρόλο που κερδίζαμε κάθε χρόνο για πολλά χρόνια. Χάσαμε στην παράταση. Στη δεύτερη παράταση είχαμε δύο επιθέσεις που δεν τις βάλαμε στο τέλος και είναι κάτι που γίνεται στο μπάσκετ. Πρέπει να προχωράς μπροστά. Έχουν περάσει αρκετές μέρες από τότε. Το ατυχές για εμάς είναι ότι δεν μπορούσαμε να προετοιμαστούμε όλοι μαζί, έλειπαν τρεις διεθνείς με την Εθνική και οι τραυματίες που δεν μας άφησαν να προετοιμαστούμε όπως πρέπει. Επειδή είναι ιδιαίτερα παιχνίδια αυτά, δεν αλλάζουμε σκέψη και προσέγγιση. Θέλουμε να κερδίσουμε στο γήπεδό μας κόντρα σε έναν ιδιαίτερο και δύσκολο αντίπαλο και έχουμε όλο το κίνητρο για να το κάνουμε».

 

Για το αν παίζει ρόλο το σερί του Ολυμπιακού και η νίκη του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο: «Καθόλου ρόλο. Ούτε το σερί το δικό μας, ούτε το ότι χάσαμε από τον εχθρό μας. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον ομαδικό αθλητισμό είναι ο εφησυχασμός. Η ομάδα που προέρχεται από νίκες, πάντα έχει λιγότερο κίνητρο από αυτή που συμβαίνει το αντίπαλο. Και φάνηκε στο παιχνίδι του Κυπέλλου και φάνηκε και υπέρ μας πέρυσι μετά τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος, που χάσαμε εύκολα εκεί. Ο εφησυχασμός είναι κάτι που χρόνια προσπαθώ να καταπολεμήσω, αλλά νομίζω κανένας προπονητής σε καμία χώρα και κανένα ομαδικό άθλημα δεν μπορεί να το καταφέρει. Είναι στην φύση του ανθρώπου. Αλλιώς παίζεις όταν είσαι σε πίεση και αλλιώς όταν νιώθεις χαλαρός».

 

Για το ότι ο Ολυμπιακός είναι δεύτερος και ο Παναθηναϊκός έχει βαθμολογικά πίεση: «Δεν ξέρω πώς σκέφτονται στον Παναθηναϊκό. Αυτό που είδα, από αυτά που γράφτηκαν είναι ότι πιστεύουν ότι θα πάρουν την Ευρωλίγκα. Και το θεωρούν και σίγουρο. Οπότε τι πίεση έχουν για τη δέκατη θέση; Δεν ισχύει αυτό. Εμείς έχουμε μια συγκεκριμένη προσέγγιση σε όλα τα πράγματα, η οποία λέει ότι ασχολούμαστε μόνο με το επόμενο παιχνίδι. Το οποίο είναι αύριο.

 

Είναι πολύ δύσκολο, απαιτητικό. Είναι πολύ ικανή η ομάδα ο Παναθηναϊκός. Έπαιξαν και καλά εναντίον μας. Όμως παίζουμε στην έδρα μας, το περιβάλλον δεν θα είναι τόσο εύκολο για αυτούς, όπως και δεν είναι εύκολο για εμάς το να παίζουμε εκεί. Καλό είναι να μην σκεφτόμαστε ούτε σερί στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ούτε τον τελικό του Κυπέλου. Να παίξουμε ένα μπάσκετ, το οποίο αύριο θα κερδίσει. Αναλύσαμε στους παίκτες τι δε κάναμε καλά στον τελικό του Κυπέλλου και τι έκανε ο Παναθηναϊκός πολύ καλύτερα για να κερδίσει».

 

Για το πόσο σημαντικό είναι ότι δεν έχει περιορισμό στο ρόστερ όπως στις ελληνικές διοργανώσεις: «Είναι σημαντικό και αυτό ακριβώς. Για σκεφτείτε να μην είχαμε παίκτες που πάντα είναι κομβικοί στα ντέρμπι. Ο ΜακΚίσικ είναι μέσα. Τον Νιλικίνα που είχαμε “κόψει” για να είναι ο Μόρις, τον έχουμε τώρα. Είναι ο Κόρι Τζόσεφ, είναι ο Άλεκ Πίτερς που δεν ήταν λόγω του περιορισμού. Αυτό είναι σημαντικό. Αλλά τελικά, ξέρετε, δεν μετράνε τόσο τα πρόσωπα όσο η ομάδα το πώς… Με τι φιλοσοφία μπαίνει μέσα στο γήπεδο. Πώς πηγαίνει στις 50-50 κατοχές. Πώς αντέχει, γιατί ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ σκληρά εναντίον μας στο παιχνίδι στην Κρήτη. Και μπράβο τους. Και εμείς δεν ήμασταν έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Οπότε τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχω εγώ που δεν τους έπεισα για να περιμένουν κάτι τέτοιο. Τώρα ελπίζω ότι κάναμε καλύτερη δουλειά σε αυτό, να δούμε πώς θα το ανταποκριθούμε αύριο».

 

Για την προσαρμογή της ομάδας στις απουσίες στις θέσεις των γκαρντ: «Δεν μπορώ να έχω ασφαλές συμπέρασμα, γιατί ο Μόρις έμεινε εκτός λόγω ενός βαριού διαστρέμματος ένα μήνα και ο Τζόσεφ το ίδιο. Ο Νιλικίνα προερχόταν από τραυματισμό, ήταν κι αυτός έξω. Θα ήταν πιο εύκολο να βγάλω συμπέρασμα όταν αυτοί έχουν έναν αριθμό προπονήσεων και αγώνων σημαντικό, ώστε να δούμε τι ανταπόκριση έχουν στον τρόπο που παίζουμε. Γιατί είναι καλοί παίκτες, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Αλλά πόσο μπορούν να μπουν στο πνεύμα της ομάδας. Οι περισσότεροι έλλειψαν μήνα και γι’ αυτό ο Γουόκαπ επιβαρύνθηκε και πήρε πολλά λεπτά. Εδώ είναι η ευκαιρία να δούμε σε ποιο σημείο είμαστε».

 

Για το αν Γουόκαπ και Βεζένκοφ θα παίξουν στη «διαβολοβδομάδα»: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει… Νομίζω δεν θα έχουν πρόβλημα. Νομίζω δεν είναι κάτι σοβαρό να είναι έξω. Καλύτερα να μιλήσουμε πριν τα παιχνίδια αυτά».

 

«Απάντηση» του Αταμάν στον Μπαρτζώκα: «Είμαστε σίγουροι πως θα φτάσουμε στο Final Four»

 

 

Ο Εργκίν Αταμάν αφού αποκάλυψε πως αύριο το πρωί ο Παναθηναϊκός θα πάει στο  στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να προπονηθεί, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό και τους παίκτες του, ενώ ξεκαθάρισε πως ο Παναθηναϊκός θα είναι στο Final-4 δίνοντας τη δική του απάντηση στον Γιώργο Μπαρζτώκα.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: «Είμαστε έτοιμοι για ένα ματς Euroleague. Είδαμε πως στη διοργάνωση αυτή δεν υπάρχει πλεονέκτημα έδρας. Έχουμε χάσει πολλά ματς στο σπίτι μας. Είμαστε έτοιμοι. Δεν έχει σημασία η έδρα. Είναι σημαντικό παιχνίδι, ένα ντέρμπι. Είμαστε στην τελική ευθεία της σεζόν, πρέπει να πάρουμε περισσότερες νίκες για να φτιάξουμε την κατάστασή μας στην κατάταξη».

 

Για το αν υπάρχουν ομοιότητες με τον αγώνα του Κυπέλλου: «Ο τελικός του Κυπέλλου είναι άλλο παιχνίδι. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Γνωριζόμαστε καλά. Θα είναι σημαντικό το πρόσωπο που θα δείξουμε αύριο».

 

Για τον Ματίας Λεσόρ και το κατά πόσο θα βρίσκεται στη δωδεκάδα του ντέρμπι: «Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον. Ο Ματίας ήταν από τα πιο σημαντικά κλειδιά της ομάδας στην επιτυχία μας το 2024. Δεν είμαι σίγουρος αν θα είναι σίγουρα αύριο στο παρκέ, θα το αποφασίσει εκείνος. Όμως στο επόμενο ματς της Euroleague θα είναι 100% στο παρκέ, ελπίζω. Θα είναι δική του απόφαση. Έχει κάνει μόνο δύο προπονήσεις με την ομάδα. Δεν έχει παίξει ομαδικό μπάσκετ για 1,5 χρόνο. Έχει κάνει μόνο δύο ομαδικές προπονήσεις. Είναι υγιής, αλλά θα πρέπει να προσαρμοστεί στο πέντε εναντίον πέντε. Αύριο το πρωί εκείνος θα αποφασίσει αν θα παίξει ή όχι. Έχουμε μια δυνατή ομάδα και είμαι σίγουρος 100% πως θα αγωνιστεί με τη Ζαλγκίρις. Για αύριο θα δούμε».

 

Για τον λόγο που φέτος η ομάδα του προπονήθηκε στο “Telekom Center” και όχι στο ΣΕΦ την παραμονή της αναμέτρησης: «Αύριο το πρωί αν κάνετε συνέντευξη Τύπου θα έχουμε σουτάκια στο ΣΕΦ. Αποφασίσαμε φέτος να προπονηθούμε εδώ, στο γήπεδό μας. Φέτος προπονούμαστε στο γήπεδό μας και μετά πετάμε. Οπότε αύριο το πρωί θα πάμε για σουτάκια στο γήπεδό τους. Είναι ευγενικοί, μας δίνουν βάσει κανονισμού τον χρόνο για να προπονηθούμε εκεί. Θα το κάνουμε αύριο».

 

Για τις απουσίες των Πειραιωτών: «Δεν έχει αλλάξει το πλάνο μου. Διάβασα για τις απουσίες. Θα δούμε αύριο πριν από το ματς. Και οι δύο είναι πολύ σημαντικοί παίκτες. Ξέρουμε όμως ότι δεν παίζουμε κόντρα στον Ουόκαπ ή τον Βεζένκοφ, αλλά απέναντι στον Ολυμπιακό. Πάντα έχουν εξαιρετικούς παίκτες, σπουδαίο ρόστερ. Θα είναι σημαντικό το πώς θα παίξουν. Έχω μεγάλο σεβασμό για τον Βεζένκοφ και τον Ουόκαπ, είναι σημαντικό παίκτες. Όμως, ξέρετε ότι και εμείς φέτος χάσαμε για πολλά παιχνίδια τον πιο σημαντικό παίκτη της επίθεσής μας, τον Κέντρικ Ναν. Στα τελευταία 6-7 ματς της Euroleague έπαιξε μόνο για ένα. Για δύο χρόνια χάνουμε τον σέντερ μας, τον Ματίας Λεσόρ. Τώρα τους λείπουν δύο σημαντικοί παίκτες. Έτσι είναι το μπάσκετ. Δεν θα αλλάξει τίποτα για εμάς, νομίζω ούτε και για εκείνους».

 

Για το ιατρικό δελτίο της ομάδας του: «Με εξαίρεση τον Σαμοντούροφ, οι υπόλοιποι σήμερα είναι καλά. Όμως, έχουν συμβεί απρόοπτα την τελευταία στιγμή φέτος. Ελπίζω πως δεν θα γίνει κάτι και θα διαλέξουμε το ρόστερ μας, γιατί έχουμε 15 παίκτες και είναι όλοι σε καλή κατάσταση. Θα αποφασίσουμε για τους παίκτες του ρόστερ».

 

Για το αν νιώθει επιπλέον πίεση πριν από ένα ντέρμπι: «Όχι, όπως πάντα, το πρωί ήταν καλός ο καιρός και πήγα για κολύμπι. Οι παίκτες μου είναι καλά. Είναι ένα ντέρμπι, αλλά δεν έχεις διαφορετική πίεση. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο. Δεν έχουμε επιπλέον πίεση. Είμαστε σίγουροι πως θα παίξουμε στα πλέι οφ και είμαστε σίγουροι ότι θα φτάσουμε στο Final Four».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ