"Θα το πληρώσει ακριβά"... η ημεδαπή που έκαιγε χόρτα

Την επιβολή υψηλού προστίμου επέβαλαν οι δικαστικές αρχές σε ημεδαπή που συνελήφθη από τα αρμόδια στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος για την πρόκληση πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση, σε περιοχή του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.

 

Η ημεδαπή όχι μόνο παραβίασε την απαγόρευση χρήσης φωτιάς σε υπαίθριο χώρο κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (1/5-31/10), αλλά αγνόησε και τις ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν λόγω των ισχυρών ανέμων και της υψηλής θερμοκρασίας.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

 

Συνελήφθη σήμερα, 29 Ιουνίου 2026, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Α.Κ.Α.Ε.Ε. Κορινθίας, σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους της Δ.Α.Ε.Ε., ημεδαπή, για πρόκληση πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, σε περιοχή του δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων – Περαχώρας Κορινθίας και της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.093,75€.

 

Φωτό Αρχείου