Τέλος στη δράση απατεώνων στο Λουτράκι – Παρίσταναν τους φίλους συγγενών και τους άδειαζαν τους λογαριασμούς

Τέλος στη δράση μιας σπείρας που είχε βάλει στο στόχαστρο ηλικιωμένους στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. Μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας που αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά με τη μέθοδο της απασχόλησης.

 

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 43χρονου και μιας 44χρονης, οι οποίοι κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση και απάτη. Στον φάκελο περιλαμβάνεται τουλάχιστον ένας ακόμη συνεργός τους, τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται.

 

Πώς δρούσαν οι απατεώνες

 

Η μεθοδολογία της σπείρας ήταν συγκεκριμένη. Τα μέλη της πλησίαζαν ηλικιωμένους που περπατούσαν στον δρόμο και, παριστάνοντας τους γνωστούς συγγενικών τους προσώπων, τους έπειθαν να επιβιβαστούν στο όχημά τους.

 

Στη συνέχεια, τους μετέφεραν σε ΑΤΜ διαφόρων τραπεζών, αναγκάζοντάς τους πρακτικά να κάνουν αναλήψεις μετρητών καθ’ υπόδειξή τους. Σε άλλες περιπτώσεις, ακολουθούσαν τα θύματα μέχρι τα σπίτια τους, πείθοντάς τα να τους παραδώσουν μετρητά και τιμαλφή.

 

Από τον Δεκέμβριο του 2025 έως τον Απρίλιο του 2026, οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει τέσσερις απάτες και μία απόπειρα, αποκομίζοντας παράνομο όφελος που ξεπερνά τις 14.000 ευρώ. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης τους και την ταυτοποίηση όλων των εμπλεκομένων.