250 στελέχη του ΝΑΤΟ στο Λουτράκι

250 στελέχη του ΝΑΤΟ αναμένονται σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Λουτράκι τις αμέσως επόμενες μέρες, για συσκέψεις πάνω σε διάφορα ζητήματα.

 

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Αριστείας του ΝΑΤΟ σε ζητήματα Μηχανικού (Military Engineering Centre of Excellence, με έδρα το Ινγκολστατ της Γερμανίας) διοργανώνει δυο απανωτές συσκέψεις, η πρώτη στις 23 του μήνα με διοργανωτή τη διευθύνουσα επιτροπή του Κέντρου. Ακολουθεί, 24 - 25 του μήνα, συνέδριο του Κέντρου με οικοδεσπότη τη Σχολή του Μηχανικού, του Στρατού Ξηράς.

 

Οπως αναφέρεται επισήμως από το ίδιο το Κέντρο, «στόχος της διάσκεψης είναι η ενίσχυση της συνολικής ανάπτυξης δυνάμεων Μηχανικού της Συμμαχίας. Η εμπειρία των ανώτερων μηχανικών του ΝΑΤΟ και των εθνικών μηχανικών είναι διαθέσιμη για να κατευθύνει την ανάπτυξη όλων των πτυχών των ικανοτήτων ικανότητας του MILENG (σ.σ. Μηχανικό του Στρατού), ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον αμυντικό σχεδιασμό, τις έννοιες, τα δόγματα και την τυποποίηση».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μάζωξη αυτή έχει ...κινητοποιήσει και τη δημοτική Αρχή Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, που έσπευσε να προϋπολογίσει κονδύλι ύψους 979,60 ευρώ, προκειμένου να χαρίσει «τιμητικές διακρίσεις - δώρα» στους ΝΑΤΟικούς.