Στίβος: Ξεκινούν Στεφανίδη και Τεντόγλου στο Diamond League της Ντόχα

Ξεκινούν τους αγώνες τους στον ανοιχτό οι χρυσοί Ολυμπιονίκες Κατερίνα Στεφανίδη και Μίλτος Τεντόγλου στη Ντόχα.

 

Κατερίνα Στεφανίδη και Μίλτος Τεντόγλου κάνουν πρεμιέρα στη σεζόν του ανοιχτού στίβου με το Diamond League της Ντόχα, που είναι προγραμματισμένο για σήμερα Παρασκευή 10/5.

 

Στίβος: Ξεκινούν Στεφανίδη και Τεντόγλου στο Diamond League της Ντόχα

 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ, μετά από μία σεζόν στον κλειστό που από τη μία της έδωσε θετικά δείγματα για τη συνέχεια και από την άλλη της έφερε ένα μικρό πρόβλημα υγείας, ταξίδεψε από τις ΗΠΑ για την Ντόχα για να βρεθεί σε έναν υψηλού επιπέδου αγώνα. Η Στεφανίδη θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις Παγκόσμιες πρωταθλήτριες ανοιχτού, Νίνα Κένεντι (ΗΠΑ), και κλειστού, Μόλι Κόντερι (Βρετανία), την "αιώνια" αμερικανίδα αντίπαλό της, Σάντι Μόρις και τη Σλοβένα Τίνα Σούτεϊ μεταξύ άλλων.

 

 

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, που μετά από αυτόν τον αγώνα θα παραμείνει στην Ευρώπη για το υπόλοιπο της σεζόν, προετοιμάζεται αρχικά για το ερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Ρώμη (7-12/6) και, φυσικά, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (26/7-11/8).

 

επι κοντω

 

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, θα δώσει επίσης τον πρώτο του αγώνα στο μήκος για τον ανοιχτό προερχόμενος από τη διατήρηση του παγκόσμιου τίτλου του στον κλειστό στίβο. Ο 26χρονος άλτης θα βρεθεί ανάμεσα σε υπολογίσιμους και "επικίνδυνους" αντιπάλους, όπως οι Τζαμαϊκανοί Τάτζαι Γκέιλ και Κέρι ΜακΛάουντ αλλά και τον φίλο του από τη Σουηδία, Τομπίας Μόντλερ.

 

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, που θα επιδιώξει τη διατήρηση του τίτλου του στους ερχόμενους Ολυμπιακούς στο Παρίσι, δήλωσε στη συνέντευξη τύπου του αγώνα πως νιώθει ότι θα μπορούσε να κάνει 8.20μ στη Ντόχα και πως θέλει να κάνει ένα καλό ξεκίνημα, αν και είναι λίγο νωρίς συγκριτικά με τις πρεμιέρες του άλλες χρονιές.

 

μηκος

 

Ο αγώνας της Στεφανίδη ξεκινά στις 18:02 ενώ του Τεντόγλου στις 18:23. Ο αγώνας δεν θα προβληθεί ζωντανά από την ΕΡΤ αλλά σε μαγνητοσκόπηση, στις 22:15 το βράδυ της ΠΑρασκευής 10/5.

 

Έλενα Κουλιτσένκο: «Με ενθουσιάζει η προοπτική να εκπροσωπήσω την Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

 

ΚΟΥΛΙΤΣΕΝΚΟ

 

Η νεαρή άλτρια δήλωσε ενθουσιασμένη με την προοπτική να δώσει το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, εκπροσωπώντας την Κύπρο.

 

Ενθουσιασμένη με την προοπτική να εκπροσωπήσει την Κύπρο στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και να αποτελέσει για πρώτη φορά μέλος της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού, δηλώνει η Ελένα Κουλιτσένκο«Είναι υπέροχο που είμαι μέλος της κυπριακής ομάδας. Διανύουμε μια Ολυμπιακή χρονιά και είμαι ενθουσιασμένη με την προοπτική να εκπροσωπήσω την Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες», δηλώνει η 21χρονη άλτρια του ύψους, η οποία κατά την περσινή χρονιά προκρίθηκε στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του στίβου. Σήμερα βρίσκεται στο Νο17 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας φτάσει έως και το Νο15.

 

Η Κουλιτσένκο απέσπασε πρόσφατα το βραβείο «Γλαύκος Κληρίδης» της ΚΟΕ ως η κορυφαία αθλήτρια της Κύπρου για το 2023. Το βραβείο απονεμήθηκε στη διάρκεια της ετήσιας τελετής βράβευσης Εφήβων – Νεανίδων της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, με την αθλήτρια να απευθύνει ευχαριστίες στην ΚΟΕ για την τιμή της ανάδειξής της ως κορυφαία της χρονιάς και γενικότερα για την στήριξη που της παρέχει. Η εκδηλωση είχε φιλοξενηθεί στην αίθουσα «ΟΠΑΠ – Ευ Αγωνίζεσθαι», που αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει όλους τους τιμηθέντες και τον κόσμο.

 

Στις 30 Μαρτίου 2024 η Κουλιτσένκο ισοφάρισε το παγκύπριο ρεκόρ κλειστού στίβου της Λεοντίας Καλλένου, με άλμα στα 1.93μ, που αποτελεί και ατομικό της ρεκόρ. Κατά το 2023 η Ελένα είχε εξαιρετικές επιτυχίες. Ήταν 13η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών. Κατέκτησε επίσης το αργυρό μετάλλιο στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα.

 

Ελένα Κουλιτσένκο: «Με ενθουσιάζει η προοπτική να εκπροσωπήσω την Κύπρο  στους Ολυμπιακούς Αγώνες» – elemesos.com

 

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ευχαριστεί τους αργυρούς χορηγούς της, ALLIANZ, MEDOCHEMIE και ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ για τη συνεργασία και την στήριξη προς υλοποίηση του στόχου και της αποστολής της Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ