Άγιοι Θεόδωροι: Πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «Σχέσεις Γονέων, Μαθητών, ο Ρόλος του Σχολείου»

Την Κυριακή, 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Αγ. Θεοδώρων, η Ημερίδα με θέμα: «Σχέσεις Γονέων, Μαθητών, ο Ρόλος του Σχολείου»

 

Μια πρωτοβουλία του Γενικού Λυκείου Αγ. Θεοδώρων, υπό την επιμέλεια της διευθύντριας κ. Γκιώνη Μαγδαληνής. Υποστηρικτές της διοργάνωσης ήταν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Λυκείου Αγίων Θεοδώρων, το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) και τα ΚΑΠΗ Αγίων Θεοδώρων.

 

Απεύθυναν χαιρετισμούς η κ. Θεώνη Μαυροματίδου Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Εκδηλώσεων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

 

Η κ. Μαρία Πρωτοπαππά, Επικεφαλής Δύναμης Δημιουργίας.

 

Η κ. Βλαστάρη Ρούλα, Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αγίων Θεοδώρων, μετέφερε τους χαιρετισμούςτου κ. Δενδρινού Νίκου, Δημοσιογράφος και ειδικός συνεργάτης του περιοδικού «Εικόνα»περιοδική έκδοση Κορινθίας και Μεγαρίδας.

 

Ομιλήτριες της ημερίδας ήταν κ. Αντιγόνη Ωραιοπούλου, Βιολόγος Ψυχοθεραπεύτρια, Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Εθελοντισμού, με θέμα: «Τι σημαίνει να είσαι γονιός σήμερα; Ποια θέματα αντιμετωπίζουν οι γονείς στις ημέρες μας και πως θα διορθωθούν».

 

Η κ. Βάσω Παναγοπούλου, Καθηγήτρια Γενικού Λυκείου Αγίων Θεοδώρων, με θέμα:
«Σχολείο- Οικογένεια, οικοδόμηση και ενδυνάμωση σχέσεων».

 

Η κ. Ειρήνη Ανδριώτη, πιστοποιημένη καθηγήτρια επαγγελματικού προσανατολισμού απόφοιτη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, συνεργάτης του Κέντρου στήριξης οικογένειας (ΚΕΣΟ) του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς ΑρχιεπισκοπήςΑθηνών.

 

Συντονίστρια της ημερίδας ήταν η κ. Μαίρη Πίνη, Δημοσιογράφος-Διευθύντρια
ΚΕΣΟ.

 

Σε ένα όμορφο κλίμα, οι ομιλήτριες μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκαν σε θέματα που αφορούν τις σχέσεις γονέων και παιδιών, ο ρόλος του σχολείου στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών, όχι μόνο στη μόρφωση, αλλά και στην κοινωνικοποίηση αυτών και στην ενθάρρυνση ανάπτυξης δεξιοτήτων.

 

Πως να στηρίζουμε τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους, να γίνουν αυτόνομα , πώς να βάζουμε όρια, πως μπορεί ένα παιδί να βοηθηθεί, ώστε να επιλέξει τις σπουδές και το επάγγελμα που θα ήθελε και θα του ταίριαζε να ακολουθήσει.

 

Υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

Agioitheodoroi