Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Επεκτείνεται και στη ΝΔ η έρευνα της υπόθεσης για την επιστολική ψήφο! -

Μεγάλο «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση θα προκαλέσει η διευρυμένη έρευνα που θα πραγματοποιήσει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την υπόθεση που προκάλεσε σάλο το προηγούμενο διάστημα και δικαιολογημένες αντιδράσεις και αφορά την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε αποδήμους Έλληνες του εξωτερικού από την Ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο πλαίσιο της επιστολικής ψήφου.

-->

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η Μαίρη Μπενέα στην «Εστία της Κυριακής», με εντολή του Προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κώστα Μενουδάκου σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να γίνει έφοδος στα γραφεία της ΝΔ από ειδικό κλιμάκιο, με τον ίδιο τρόπο που είχε γίνει πρόσφατα στη διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών.

 

Η υπόθεση προκάλεσε μια σειρά αρνητικών εξελίξεων για το κυβερνών κόμμα καθώς μετά την αποπομπή της κ. Ασημακοπούλου, που αποσύρθηκε άρον – άρον από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, παραιτήθηκε από τη θέση του ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, καθώς και ο Γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος.

 

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Επεκτείνεται και στη ΝΔ η έρευνα της υπόθεσης για την επιστολική ψήφο!

Η διερεύνησης της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από τις εκατοντάδες καταγγελίες των απόδημων Ελλήνων που έλαβαν το εν λόγο mail. Χαρακτηριστικό είναι ότι από 100 έφτασαν τις 300 οι οργισμένες καταγγελίες τις οποίες προσπαθεί να διαχειριστεί η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που διενεργεί την αρχική έρευνα. Είχε προηγηθεί καταγγελία του Τμήματος Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας εκατοντάδων απόδημων Ελλήνων διέρρευσαν και βρέθηκαν στη διάθεση της ευρωβουλεύτριας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

 

«Στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποδήμων Ελλήνων ανά την υφήλιο, από την Αμερική έως την Ιαπωνία, παρελήφθησαν μηνύματα από την ευρωβουλευτή της ΝΔ κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο πλαίσιο της προσωπικής προεκλογικής της καμπάνιας εν όψει των Ευρωεκλογών», ανέφερε η ανακοίνωση.

 

Όμως αυτό δεν είναι το μόνο εμπόδιο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ΝΔ. Για το θέμα της διαρροής των μέιλ γίνονται ακόμη δύο έρευνες αυτή τη στιγμή και συγκεκριμένα η έρευνα του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά κυρίως η έρευνα της Δικαιοσύνης, την οποία χειρίζεται ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης.

 

Η έρευνα του Προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει χαρακτήρα επείγοντος, καθώς ο κ. Μενουδάκος θα ήθελε να την έχει ολοκληρώσει αρκετά πριν από τις Ευρωεκλογές και προ της 9ης Ιουνίου. Ωστόσο ίσως να υπάρξει ζήτημα για την έγκαιρη ολοκλήρωση καθώς η πλευρά των εμπλεκομένων, θα κινηθεί με τακτική κωλυσιεργείας.

 

Σε εξηγήσεις έχουν κληθεί από τον Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τα τα τρία κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης, δηλαδή η Ευρωβουλευτής Αννα – Μισελ Ασημακοπούλου, όπως και οι παραιτηθέντες, πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, καθώς και ο πρώην Γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ Νίκος Θεοδωρόπουλος. Ο τελευταίος δεν υπέβαλλε υπόμνημα, ωστόσο επιφυλάχθηκε όταν και εφόσον κληθεί από την Ολομέλεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Την ίδια διαδικασία θα κάνουν και οι άλλοι εμπλεκόμενοι και θα ζητήσουν προθεσμία για να δώσουν εξηγήσεις.

 

Η κ. Ασημακοπούλου είχε υποστηρίξει μετά το σάλο πως «αυτό που έκανα εγώ, είναι ότι έστειλα ένα newsletter σε λίστα αποδεκτών που έλεγε ότι σε 100 ημέρες έχουμε ευρωεκλογές, έχει καθιερωθεί και η επιστολική ψήφος και ρωτούσα: Σας ενδιαφέρουν τα θέματα των ευρωεκλογών και οι δικές μου δράσεις και μόνο αν πατήσουν εγγραφή αποστέλλεται ενημερωτικό υλικό».

 

Η ΝΔ αυτή τη στιγμή «χτίζει» την άμυνά της «επιστρατεύοντας» ικανούς ποινικολόγους.

 

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Επεκτείνεται και στη ΝΔ η έρευνα της υπόθεσης για την επιστολική ψήφος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ