Αννα Μισέλ, κάτσε λίγο πίσω

 

Πώς τα φέρνει όµως η µοίρα, θα αναρωτιέται η Αννα Μισέλ Ασηµακοπούλου, έκανα τάµα και βρήκα άντρα. Ηταν την ηµέρα της απολογίας του Νίκου Γεωργιάδη στο δικαστήριο για τη γνωστή υπόθεση όταν η Μισέλ, ούσα µάρτυρας που δήλωσε στο δικαστήριο ότι «ο Νίκος είναι χρυσό παιδί που τον χτυπάει το Documento», άκουσε τον τότε σύµβουλο του Μητσοτάκη να οµολογεί πως «ο Κυριάκος µου είπε κάτσε λίγο πίσω να κοπάσει η µπόρα και επανέρχεσαι».

 

Ηρθε λοιπόν η ώρα να ακούσει και η Μισέλ την ίδια παραίνεση, αν και όχι µε τόσο καλό τρόπο όσο το γράφω. Θα κάτσει λίγο πίσω να περάσει η µπόρα µε τη χρήση, διαχείριση και επεξεργασία των αρχείων emails (το γράφω µε τη νοµική διάσταση που έχουν) κι εύχεται να επανέλθει. Πράγµα το οποίο είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο. ∆ιότι, όπως µου λένε από το Μέγαρο, η ζηµιά που έχει κάνει η βαφτιστήρα του «Κοκού» είναι πολύ µεγάλη. ∆εν έφταναν τα περί κράτους δικαίου που προσάπτουν στον Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες, δεν φτάνουν τα περί Predator, ήρθε ως κερασάκι ότι χρησιµοποιεί και προσωπικά δεδοµένα.

 

Ο Μητσοτάκης (κι αυτήν τη φορά και η κυρία) είναι εκνευρισµένος µε την Ασηµακοπούλου, γιατί για ακόµη µια φορά δεν µπόρεσε να κλείσει το στόµα της στην προσπάθεια να βγει και από πάνω. Ετσι, αφού είπε ότι µάζευε τα emails ρώγα ρώγα επί πέντε χρόνια, στη συνέχεια τα έριξε στο υπουργείο Εσωτερικών που έδωσε, όπως είπε, τα στοιχεία. Εκεί όµως έβαλε τρυπάνι στην ΑΟΖ της οικογένειας, όπου τοποτηρητής είναι η κυρία Νίκη η Κεραµέως. Ενοχοποίησε δηλαδή την Κεραµέως, µε αποτέλεσµα να αρχίσει να κινείται το σύστηµα ώσπου έπεσαν κέραµοι στο κεφάλι της. Η κυρία Νίκη ζήτησε εδώ και τώρα τιµωρία του θράσους της ιερόσυλης και δροµολογήθηκε η έξοδος.

 

Για να µην την πληρώσει όµως γενικώς το ΥΠΕΣ απ’ όπου έφυγαν τα emails (και δεν είναι µόνο προς τη Μισέλ, µαθαίνω) πήγαµε στο σενάριο ότι τα έδωσε ένας υπάλληλος για τον οποίο το πολιτικό κόστος θα το πληρώσει ένας γενικός του ΥΠΕΣ, ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο οποίος αποτελεί πρόσωπο παντός καιρού στο υπουργείο. Ταυτόχρονα αποπέµπεται και ο γραµµατέας Απόδηµου Ελληνισµού της Ν∆ Νίκος Θεοδωρόπουλος. Φαίνεται ότι είναι ο κοµιστής που έδωσε στη Μισέλ τη λίστα. Ενώ ο Θεοδωρόπουλος θεωρείται το «αλαφρύ» παιδί που έκανε εξυπηρέτηση, διά της αποποµπής του ο Μητσοτάκης κάνει την εξής παραδοχή ενοχής: ότι η Γραµµατεία Απόδηµου Ελληνισµού της Ν∆, δηλαδή η Ν∆, το κόµµα, έχει µια παράνοµη λίστα που δεν πρέπει να έχει. Κι αυτό δεν λύνεται µε το κάτσε λίγο πίσω, Μισέλ.

 

Γράφει η Μπάμπουσκα