Απίστευτο! Άγριος ξυλοδαρμός δύο διασωστών μέσα στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση που έγινε το Σάββατο το απόγευμα από ομάδα Ρομά στο νοσοκομείο Κορίνθου.

 

Στο σχετικό δελτίο τύπου τονίζεται ότι “δύο Διασώστες του ΕΚΑΒ Κορίνθου χτυπήθηκαν αναίτια στον χώρο των ΤΕΠ κατά την παράδοση περιστατικού, με τον ένα να φέρει βαρύτερες κακώσεις. Επίσης η ίδια ομάδα προκάλεσε φθορές σε δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που ήταν σταθμευμένα στον χώρο των ΤΕΠ , χτύπησε και προσωπικό του νοσοκομείου και εν συνεχεία τράπηκε σε φυγή.

 

Ευχόμαστε περαστικά στους συναδέλφους μας και ταχεία ανάρρωση και καλούμε την Διοίκηση του ΕΚΑΒ να υποβάλει μηνύσεις τόσο για τον ξυλοδαρμό των συναδέλφων ,όσο και για τις φθορές στα ασθενοφόρα οχήματα, τις Αστυνομικές Αρχές να προχωρήσουν ΆΜΕΣΑ στην σύλληψη των δραστών και την Δικαιοσύνη να εξαντλήσει κάθε αυστηρότητα στην επιβολή των ποινών”.

 

Ενας από τους διασώστες υπέστη θλαστικά τραύματα στο κεφάλι, υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και εισήχθη στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Ενας εκ των φυλάκων του νοσοκομείου αλλά και ένας γιατρός που έσπευσε να βοηθήσει ξυλοκοπήθηκαν επίσης άγρια αλλά τα τραύματά τους είναι επιπόλαια.

 

Στο θέμα παρενέβη και ο Υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος τόνισε σε ανάρτησή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Απαράδεκτο γεγονός έδωσα εντολή το ΕΚΑΒ να προβεί σε όλες τις δυνατές νομικές ενέργειες. Ευχαριστώ την ΕΛΑΣ για την άμεση παρέμβασή της. Περαστικά στον διασώστη μας”.