Αρχαία Κόρινθος: Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα Αρχαιολογίας

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών - Ανασκαφές Κορίνθου διοργανώνει σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την υποστήριξη του ΣΕΑΚ, ένα εκπαιδευτικό και οικογενειακό πρόγραμμα στα πλαίσια του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχαιολογίας.

 

Στις 16 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου  μικροί και μεγάλοι θα μάθουν για την αγγειογραφία και την αγγειοπλαστική τέχνη του χθες και του σήμερα. Οι επισκέπτες θα δουν από κοντά διάφορα Κορινθιακά αγγεία ενώ στη συνέχεια θα δημιουργήσουν και τις δικές τους κατασκευές.

 

Μαζί θα είναι αρχαιολόγοι και συντηρητές της Αμερικανικής Σχολής και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, ο Αγγειοπλάστης Δημήτρης Μπούτσαλης και δυο Αγγειογράφοι της Αρχαίας Κορίνθου, η κ. Μαρία Σκλήρη Στάρφα και ο κ. Δημήτρης Ροματζιούκ. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να πλάσουν με πηλό δικά τους Αγγεία, να ζωγραφίσουν κεραμικές μινιατούρες και να "συντηρήσουν" σπασμένα αντίγραφα αγγείων.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους! Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των χορηγών επικοινωνίας: WeLove Corinth, AllaboutPeloponnisos, Corinth Greece.