Δήμος Σικυωνίων: Πιστοποίηση Τοπικού Οίνου «Στυμφαλία Λίμνη»

Η Δημοτική Αρχή Σικυωνίων ανακοίνωσε πως προχώρησε στην υποβολή φακέλου για την πιστοποίηση τοπικών οίνων ως Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης Λίμνης Στυμφαλίας,πιστή στις εξαγγελίες της για ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και γνωρίζοντας πως το αμπέλι και το κρασί είναι άρρηκτα δεμένα με την πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ζωή των ανθρώπων της περιοχής, όπως αναφέρεται.

 

 

Κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου όρισε δικηγόρο προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της διαδικασίας και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που αφορά στην τροποποίηση/επέκταση του φακέλου ΠΓΕ Κλημεντίου σε ΠΓΕ Λίμνης Στυμφαλίας (με την σύμφωνη γνώμη του τοπικού οινοποιείου Γκιούλη) σε όλη την έκταση του πρώην Δήμου Στυμφαλίας (νυν κοινότητες του Δήμου Σικυωνίων: Καίσαρι, Κεφαλάρι, Ασπρόκαμπος, Ψάρι, Καλλιάνοι, Κυλλήνη, Στυμφαλία, Δροσοπηγή, Καρτέρι, Λαύκα) και σε εκτάσεις των κοινοτήτων Μποζικών και Καστρακίου, όλες σε υψόμετρα άνω των 600 μέτρων και ένταξη επιπλέον ποικιλιών στη σύσταση των οίνων ΠΓΕ Στυμφαλία Λίμνη.

 

 

Η μοναδικότητα των οίνων οφείλεται στα ιδιάιτερα χαρακτηριστικά της περιοχής σε συνδυασμό με τις καλλιεργούμενες ποικιλίες και τις εφαρμοζόμενες καλλιεργητικές τεχνικές. Μέσα απ’ την προσπάθεια αυτή, θα επιτευχθεί η εμπορική αξιοποίηση των σταφυλιών των Στυμφάλιων κάτω από την ομπρέλα ενός τοπικού οίνου που θα φέρει το ισχυρό brand name της περιοχής και θα οδηγήσει σταδιακά σε αυξημένο τοπικό εισόδημα.Tο loutraki365.gr δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
Έλεγχος CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση είναι για να ελέγξουμε αν είστε ή όχι άνθρωπος και να αποφύγουμε την αυτοματοποιημένη υποβολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων.
6 + 0 =
Επιλύστε αυτό το απλό μαθηματικό πρόβλημα και εισάγετε το αποτέλεσμα. π.χ. για 1 + 3, πληκτρολογήστε 4.