Εκτός de minimis η Κορινθία για τα βερίκοκα, νεκταρίνια, ροδάκινα

"Με δελτίο τύπου του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης σήμερα 06-03-2023, μας ενημερώνει ότι έφυγε το αίτημα προς το υπουργείο οικονομικών για δέσμευση ποσού για την χορήγηση αποζημίωσης ήσσονος σημαίας-De minimis για τις καλλιέργειες) νεκταρίνια- ροδάκινα και ΒΕΡΥΚΟΚΑ , αλλά η περιφερειακη ενότητα της ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ είναι ΕΚΤΟΣ". 

 

Αυτό επισημαίνει σε ανάρτηση του ο κ. Βλάσης Τσιόγκας, Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΑΣΙΟΥ-ΚΛΗΜΕΝΤΙΟΥ και Πρόεδρος Μικρών συνεταιρισμών της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών ΕΘ.Ε.Α.Σ.

 

Και συνεχίζει:

 

"Ο νομός Κορινθίας, ένας από τους μεγαλύτερους νομούς (ίσως ο μεγαλύτερος) σε παραγωγή βερίκοκου μένει εκτός της ενίσχυσης.

 

Αλήθεια είναι ακατανόητο πως πάρθηκε αυτή η απόφαση μετά κιόλας από τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις του υπουργού κ. Γεωργαντά, είτε σε επίκαιρες ερωτήσεις, είτε σε ομιλίες του και συνεντεύξεις ότι θα ενταχθεί και η Κορινθία.

 

Δυστυχώς όμως για άλλη μία φορά οι παραγωγοί της Κορινθίας μένουν εκτός.

 

Πέρα από όλα αυτά, για τα μήλα και τα σταφύλια του Νομού μας δεν έχουμε καμία ενημέρωση τι θα γίνει εν τέλει με την αποζημίωση (de minimis), σίγουρα δεν μπορούμε να βασιστούμε στις εξαγγελίες του υπουργού ότι θα ενταχθεί και η Κορινθία, είδαμε τα αποτελέσματα από τα βερίκοκα".