Επένδυση 20 εκατομμύριων ευρώ στο νερό του Λουτρακίου από την NU Aqua - Ξεκινά στις 15 Μαρτίου το εργοστάσιο

Περισσότερες από 2,5 ώρες διήρκεσε την προηγούμενη Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Λουτρακίου για τη χορήγηση η μη άδειας εμφιάλωσης και εμπορίας μεταλλικού νερού Λουτρακίου στην NU Aqua, δηλαδή της εγκατάστασης και χρήσης του εργοστασίου της Pepsico στην περιοχή, καθώς και τη χρήση της πηγής που θα την τροφοδοτεί με νερό. Η συνεδρίαση ήταν επεισοδιακή με αρκετούς συμβούλους της μειοψηφίας να διαμαρτύρονται, καθώς ισχυρίστηκαν ότι ο φάκελος που έφτασε στα χέρια τους ήταν ελλιπής, ζητώντας παράλληλα την αναβολή λήψης της απόφασης.

 

"Σήμερα βρίσκομαι εδώ (σ.σ. στο Δημοτικό Συμβούλιο) για να δω ποιοι από εσάς είστε φιλικά προσκείμενοι σε αυτή την επένδυση και φυσικά, οι ψηφοφόροι σας στην τοπική κοινωνία όπου σας έχουν εμπιστευθεί, σίγουρα θα λάβουν γνώση για το αν πραγματικά φροντίζετε να φέρετε επενδύσεις και όχι να δημιουργείτε προβλήματα. Και η πρώτη που θα το φροντίσει αυτό, θα είμαι σίγουρα εγώ και η διοίκηση της NU Aqua. Παρακαλώ πολύ, ας αφήσουμε τα τυπολατρικά και ας δούμε το όφελος αυτής της επένδυσης", ανέφερε χαρακτηριστικά η μέτοχος και εκπρόσωπος της εταιρείας NU Aqua, Μαρία Τόκτωρ.

 

Τελικώς, το θέμα υπερψηφίστηκε – καταψήφισαν 5 δημοτικοί σύμβουλοι (ήτοι Δημήτρης Βασιλείου, Βασίλης Βασιλείου, Κωστής Ζερβός, Αλκιβιάδης Δρίτσας και Χρήστος Ασημακόπουλος) και δόθηκε άδεια εκμετάλλευσης στην NU Aqua για 12 χρόνια. Όπως αποκάλυψε στην συνεδρίαση η εκπρόσωπος και μέτοχος της NU Aqua Μαρία Τόκτωρ, η εταιρεία θα ξεκινήσει την παραγωγή σε μία εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 15 Μαρτίου. Σύμφωνα με την κα Τόκτωρ, σε δεύτερη φάση στις εγκαταστάσεις θα εμφιαλώνονται τα αναψυκτικά της Pepsico και σε βάθος χρόνου θα μεταφερθούν και τα σνακ. Αρχικά, το εργοστάσιο θα απασχολεί περίπου 50 εργαζομένους και η εταιρεία αυτή τη στιγμή, κάνει την αξιολόγηση των 400 και πλέον βιογραφικών που έχουν κατατεθεί.

 

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ NU Aqua και Pepsico υπάρχει στρατηγική συνεργασία πέρα από το εργοστάσιο και σε επίπεδο διανομής κάτι που ανοίγει δρόμους στην N.U. Aqua ώστε να τοποθετηθεί γρηγορότερα στην αγορά. Στόχος της νέας εταιρείας είναι η τοποθέτηση του προϊόντος τόσο στην αγορά της λιανικής όσο και σε αυτήν του HoReCa. Τα πρώτα προϊόντα αναμένεται να τοποθετηθούν στην αγορά εντός του Απριλίου.

 

Για την περιοχή του Λουτρακίου, η επαναλειτουργία του εργοστασίου της Pepsico έπειτα από εννέα χρόνια αποτελεί σημαντική εξέλιξη στην προσπάθεια προσέλκυσης εταιρειών στον τομέα της εμφιάλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες δεκαετίες είχε φθάσει να λειτουργεί διψήφιος αριθμός εταιρειών στον τομέα για να μηδενιστεί μετά και από την αποχώρηση της Pepsico με το νερό ΗΒΗ Λουτράκι. Η πρώτη κίνηση επαναδραστηριοποίησης έγινε το 2018 από την Νερά Κρήτης η οποία επένδυσε στο σήμα «Υδρία – Λουτράκι» και η δεύτερη αφορά αυτή της NU Aqua ύψους 20 εκατ. ευρώ.