Επίσκεψη στο Ναύπλιο και στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας επισκέφτηκε το Ναύπλιο και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων παρακολούθησαν δύο πολύ ενδιαφέροντα, βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

Οι τάξεις Α΄, Β΄και Γ΄ πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι περιπέτειες μιας κλωστής».  Μια κλωστή μίλησε στα παιδιά για τη ζωή της και οι ιστορίες που αφηγήθηκε, ταξίδεψαν τα παιδιά στο παρελθόν, γνωρίζοντάς τους την υφαντική. Μέσα από ένα ευχάριστο παιχνίδι ανακάλυψαν τα “παράξενα” αντικείμενα του Μουσείου, ενώ παράλληλα ενεργοποίησαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

 

Οι τάξεις Δ’, Ε’ και Στ’ συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Ναύπλιο στον 19ο αιώνα» που περιελάμβανε έναν περίπατο στην παλιά πόλη, εντός των τειχών, με στόχο να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου μέσα από τα κτίρια  και να ανακαλύψουν μια  παλαιότερη εποχή μέσα από τα στοιχεία που προσφέρει το δομημένο περιβάλλον.

 

 

Επίσης, στους μαθητές και τις μαθήτριες δόθηκε η ευκαιρία να περιηγηθούν, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, στο γραφικό Ναύπλιο και να ψυχαγωγηθούν με τη βοήθεια μιας όμορφης ηλιόλουστης ημέρας.

 

 

πηγή: blogs.sch.gr