Εξασθενεί το μελτέμι, έρχονται βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, καθώς έρχονται βροχές και καταιγίδες, ωστόσο ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα θα εκδηλωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, που θα «δώσουν» βροχές, ένα στα βορειότερα τμήματα της χώρας και κυρίως ορεινά θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.

 

Κατά τα άλλα, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά αίθριος, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα μελτέμια θα εξασθενήσουν με τους βόρειους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.

 

Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός, με λίγες νεφώσεις, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ.

 

Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν  μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.

 

Η θερμοκρασία θα φτάσει στη δυτική Μακεδονία τους 31 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 15 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο θα αγγίξει τους 33 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα έως 36, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 18 έως 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 18 έως 31 βαθμούς.

 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, με βροχές, κυρίως στα δυτικά, θα κυλήσει η όλη η εβδομάδα. 

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ