Κακοκαιρία Elias: Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Πελοπόννησο

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε τη Δευτέρα επικαιροποιήθηκε, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

 

Μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έλαβαν οι κάτοικοι στο Ξυλόκαστρο, ενώ ισχυρή χαλαζόπτωση καταγράφηκε σε περιοχές της Ηλείας και της Αρκαδίας.

 

 

 

 

Στην κυκλοφορία δόθηκε μετά τα μεσάνυχτα τμήμα της Εθνικής Αθηνών - Πατρών στο ρεύμα προς Αθήνα, που έκλεισε νωρίτερα λόγω κατολίσθησης από τη βροχόπτωση. Ειδικότερα, σε κυκλοφορία το ρεύμα προς Αθήνα μέσω αμφιδρόμησης στο αντίθετο ρεύμα, από το Σταθμό Διοδίων Ελαιώνα στο 163,5χλμ. έως το 160,6χλμ. Παρακαλούνται οι οδηγοί να διέρχονται με προσοχή, με χαμηλές ταχύτητες και να συμμορφώνονται με την οδική σήμανση.

 

Λόγω καταπτώσεων στην περιοχή της Βίτωλης του Δήμου Μακρακώμης, στο κομμάτι που είχε καεί τον περασμένο Αύγουστο, διεκόπη λίγο πριν τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου.

 

 

Στο μεταξύ, κλειστές θα παραμείνουν σήμερα(26/9), με απόφαση του Δημάρχου, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, δηλαδή, νηπιαγωγείαΔημοτικάΓυμνάσια και Λύκεια, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου. Η απόφαση ελήφθη λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

 

Ο καιρός σήμερα

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά τόπους στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης), στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 2 με 3 βαθμούς σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα δυτικά τους 24 με 26 και στα ανατολικά τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ