Ευρωπαία εισαγγελέας: «Πόσες τραγωδίες σαν τα Τέμπη χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι η διαφθορά σκοτώνει;»

Το βίντεο με τις νέες αιχμές από την Λάουρα Κοβέσι για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη και τη διαχείριση της διερεύνησης του δυστυχήματος από την κυβέρνηση

 

Νέα σφοδρά πυρά εξαπέλυσε η Ευρωπαία εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι για τα Τέμπη και τους χειρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά στη διερεύνηση των αιτιών του τρομακτικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΛΑΟΥΡΑ ΚΟΒΕΣΙ

 

Η Ευρωπαία εισαγγελέας εκτόξευσε πυρά  κατά την ακρόασή της στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αφορμή τον ετήσιο απολογισμό της.

 

Η Λάουρα Κοβέσι ανέφερε χαρακτηριστικά απευθύνοντας προς την αρμόδια επιτροπή του ΕΚ ένα ρητορικό ερώτημα:

 

«Πόσες τραγωδίες σαν τα Τέμπη χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι η διαφθορά σκοτώνει;» και συμπλήρωσε ότι έτσι δημιουργείται «κουλτούρα ατιμωρησίας».

 

Η Ευρωπαία εισαγγελέας αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα για την τραγωδία στα Τέμπη και επεσήμανε ότι «μόνο ένα θέμα απασχολούσε τον κόσμο και αυτό ήταν τα Τέμπη».

 

Η Λάουρα Κοβέσι κατά την ακρόασή της στην αρμόδια επιτροπή του ΕΚ έκανε αναφορές με αφορμή τα Τέμπη στο Κράτος Δικαίου αναφέροντας ότι είναι η εγγύηση της ασφάλειας των ανθρώπων, η βάση ότι μια καλύτερη ζωή είναι δυνατή Είναι κάτι που κάνει τη Δικαιοσύνη να προσφέρει κάτι το απτό».

 

«Σε τελική ανάλυση, για να νιώθουμε ασφαλείς στην κοινωνία, εξαρτάται από το πώς εμείς οι δικαστές, οι εισαγγελείς, οι δικηγόροι, η αστυνομία, κάνουμε τη δουλειά μας και το πώς την αντιλαμβάνονται οι πολίτες. Αν είμαστε ανεξάρτητοι ή όχι, θαρραλέοι ή φοβισμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Σε ερώτηση που δέχθηκε από την Ολλανδή ευρωβουλευτή Σοφι ιντ Βέλτ η Λάουρα Κοβέσι ανέφερε ότι έχει απαγγείλει κατηγορίες σε 23 άτομα όσον αφορά τη σύμβαση 717. Επανέλαβε ότι δεν μπόρεσε να ερευνήσει πρώην υπουργούς της κυβέρνησης αναφερόμενη στην ελληνική νομοθεσία.

 

Για μια ακόμα φορά η Ευρωπαία εισαγγελέας ανέφερε στο ΕΚ ότι λόγω της εθνικής νομοθεσίας δεν κατέστη δυνατό να ερευνήσει όλες τις πτυχές της τραγωδίας στα Τέμπη. 

 

«Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Το θέμα είναι να συμμορφώνεται η εθνική νομοθεσία με τον ευρωπαϊκό κανονισμό», ανέφερε.

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ