"Ευθεία παραδοχή ενός μεγάλου σκανδάλου για το Δήμο Λουτρακίου"

Ως "ευθεία παραδοχή ενός μεγάλου σκανδάλου που αφορά στην λειτουργία και τοποθέτηση της αφαλάτωσης των Αγίων Θεοδώρων", χαρακτήρισε ο Κώστας Λογοθέτης, έγγραφο του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑ Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, Τάσου Μαστραντωνάκη.

 

Το έγγραφο αυτό, εστάλη στις 14 Δεκεμβρίου στον Πρόεδρο και τα Μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ  και στην Αναπληρώτρια Γεν. Δ/ντή ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ και αναφέρει ότι "Παρά το γεγονός ότι η παρούσα είναι η μεγαλύτερη σύμβαση που έχει συναφθεί κατά την τρέχουσα θητεία του ΔΣ παρατηρούνται σοβαρές παραλείψεις της επιχείρησης σε όλα τα στάδια εκτέλεσής της".

 

"Σύμφωνα με το έγγραφο του Τάσου Μαστραντωνάκη, η Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΛ, "έχει διατυπώσει αντιρρήσεις από την ώρα του σχεδιασμού της σχετικής μελέτης διότι βλάπτονται τα συμφέροντα της εταιρείας". Με τη μελέτη, η οποία έχει περιληφθεί στη σύμβαση, παρουσιάζεται μια σταθερή παροχή Χειμώνα - καλοκαίρι, το οποίο η Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑ θεωρεί άκρως επιζήμιο για τη δημοτική επιχείρηση και μέσω αυτής της σταθερής παροχής, παρουσιάζεται έλλειμμα περίπου 1000 κυβικά την ημέρα το καλοκαίρι και περίπου 500 κυβικά πλεόνασμα ανά ημέρα, το Χειμώνα", τόνισε ο Κώστας Λογοθέτης. 

 

Σύμφωνα πάντα με το εν λόγω έγγραφο, "πληρώνονται άσκοπα τα 500 κυβικά την ημέρα", ενώ καταγγέλει ότι "η μέγιστη δυναμικότητα των μονάδων βάσει της οποίας δόθηκε και υπεγράφη η σύμβαση αυτή από τον ανάδοχο ως συμβατική του υποχρέωση, δεν έχει ποτέ τηρηθεί, συνεπώς, ποτέ δεν έχει πάρει η Εταιρεία, τα ποσά που πηγάζουν από τη σύμβαση".

 

"Αντί να τοποθετηθούν 2 υδρόμετρα στην έξοδο κάθε μονάδας για τη διασταύρωση των ενδείξεων (άρθρο 6.1) ο Ανάδοχος έχει τοποθετήσει ένα. Ωστόσο στα ημερολόγια που υποβάλλονται εμφανίζονται πλασματικές μετρήσεις από 2 υδρόμετρα εν σειρά που δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές. Για το λόγο αυτό δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε διασταύρωση και έλεγχος των ημερήσιων παροχών", αναφέρεται επίσης.

 

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα της απόληξης των συμπυκνωμάτων (αποβλήτων) από τη λειτουργία της αφαλάτωσης το έγγραφο αναφέρει ότι "η αντλία απόρριψης συμπυκνώματος, ρέει επιφανειακά στον παρακείμενο χείμαρρο". 

 

"Με βάση τις απόψεις του Διευθυντή της ΔΕΥΑ, θεωρώ ότι αυτό είναι ένα σκάνδαλο, το οποίο πρέπει να διερευνηθεί", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κώστας Λογοθέτης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του.

 

Δείτε το video:

 

 Tο loutraki365.gr δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
Έλεγχος CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση είναι για να ελέγξουμε αν είστε ή όχι άνθρωπος και να αποφύγουμε την αυτοματοποιημένη υποβολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων.
2 + 2 =
Επιλύστε αυτό το απλό μαθηματικό πρόβλημα και εισάγετε το αποτέλεσμα. π.χ. για 1 + 3, πληκτρολογήστε 4.