Κατερίνα Παπουτσάκη: «Είμαι ένας άνθρωπος που δυσκολεύεται αρκετά στην αρνητικότητα»

Η Κατερίνα Παπουτσάκη μίλησε στην εκπομπή Mega Καλημέρα για τις αρνητικές κριτικές αλλά και τη σχέση με το τραγούδι και τον χρόνο.

 

«Αισθάνομαι πως αυτός ο όρος της παραδοσιακής γυναίκας και του παραδοσιακού άντρα, ευτυχώς, τείνει να φθίνει», είπε η ηθοποιός. «Το θέμα είναι να είμαστε άνθρωποι, να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, να είμαστε ανοιχτοί, αλληλέγγυοι». 

 

 

Η σχέση με το τραγούδι και ο ρόλος της Αλίκης που τη σημάδεψε

 

Στη συνέχεια μίλησε για τη σχέση της με την υποκριτική και το τραγούδι που μπήκαν στη ζωή της από πολύ μικρή ηλικία. «Με το τραγούδι έχω πολύ στενή σχέση. Τραγουδούσα πάρα πολύ με τους γονείς μου. Σε αυτά τα μεγάλα ταξίδια μας στην εθνική οδό, το τραγούδι μας δεν τελείωνε. Σταμάτησα να τραγουδάω όταν χώρισαν οι γονείς μου και ξανά άρχισα όταν πήγα στη δραματική σχολή». 

 

Για τους ανθρώπους που την αμφισβήτησαν στην επαγγελματική πορεία της και τις πιο δύσκολες στιγμές, η ηθοποιός είπε: «Μέχρι να υποδυθώ την Αλίκη Βουγιουκλάκη ζούσα σ’ ένα πολύ προστατευμένο περιβάλλον, όλοι μιλούσαν όμορφα για εμένα. Τότε όμως έγινε χαμός κι εκεί κατάλαβα ότι υπάρχει κι αυτό. Ζορίστηκα πάρα πολύ γιατί δεν είμαι ‘χοντρόπετση’. Και τώρα που συζητάμε, μετά από τόσα χρόνια, αυτό δεν έχει αλλάξει. Είμαι ένας άνθρωπος που δυσκολεύεται αρκετά στην αρνητικότητα».

 

«Αν αναλάμβανα τώρα τον ρόλο της Αλίκης νομίζω θα διαχειριζόμουν τα πράγματα διαφορετικά. Δεν θα τα έπαιρνα τόσο βαθιά μέσα μου. Ήταν πολύ σκληρά βέβαια, δεν ξέρω πως γίνεται να μη σε αγγίξει. Ήταν επίπονο», συνέχισε.

 

Η σχέση με την αναγνωρισιμότητα και τα μίντια

 

«Από πολύ μικρή μου συμβαίνει να με ξέρουν, οπότε μεγάλωσα μέσα σε αυτό. Γενικά είμαι και αφηρημένη, ζω στον κόσμο μου, οπότε αυτό βοηθάει», σχολίασε για την αναγνωρισιμότητα και πώς τη διαχειρίζεται. Όσο για το πώς της έχουν φερθεί τα μίντια όλα αυτά τα χρόνια, η ίδια ανέφερε: «Εκείνη την περίοδο με το σήριαλ της Αλίκης ήταν πολύ δύσκολα. Τώρα, σε αυτή τη φάση, και από όταν έκανα τα παιδιά, μπορώ να πω ότι με σέβονται περισσότερο». 

 

Η σχέση με τον χρόνο

 

«Μέχρι στιγμής καλά τα έχουμε πάει. Μεγαλώνουμε και αναπόφευκτα γερνάμε, τι θα κάνουμε; Καλοδεχούμενο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Η Κατερίνα Παπουτσάκη ετοιμάζεται  για μια τελευταία εμφάνιση στη μουσική σκηνή Σφίγγα στις 22 Μαρτίου«Χαίρομαι πολύ που πάνε καλά αυτές οι μουσικές παραστάσεις».