Κίνδυνος αποφυλάκισης του Μίχου πριν ολοκληρωθεί η δίκη. Στις 7 Απριλίου λήγει το 18μηνο


 


Οι δικηγόροι της 12χρονης βρέθηκαν απέναντι στην προκλητική εισαγγελική πρόταση για τον Μίχο - Στις 19 Μαρτίου συνεχίζεται η δίκη

 

Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των τριών συνηγόρων της 12χρονης - θύμα βιασμού και μαστροπείας στην υπόθεση του Κολωνού, σταμάτησε για σήμερα η δίκη, της δυσώδους υπόθεσης, που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

 

Μεταγωγή του Ηλία Μίχου

 

Επιπλέον ολοκλήρωσε την αγόρευσή του και ο δικηγόρος υπεράσπισης του μοναδικού κατηγορουμένου για τον οποίο η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε απαλλαγή για το αδίκημα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που του αποδίδεται.

 

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί στις 19 Μαρτίου με τις αγορεύσεις των υπολοίπων συνηγόρων των κατηγορουμένων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στόχος του Δικαστηρίου είναι να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις έως το τέλος Μαρτίου.

 

Στη συνέχεια, πρόθεση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είναι να εκδοθεί η απόφαση για τους 26 κατηγορουμένους, πριν αρχίσουν να λήγουν το 18μηνο προσωρινής κράτησης όσων έχουν προφυλακιστεί.

 

Μεταξύ αυτών είναι και ο βασικός κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος για τον οποίο λήγει το δεκαοκτάμηνο στις 7 Απριλίου.

 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου «με την πρόταση αθώωσης λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό, (σ.σ. της εισαγγελέως) πρακτικά αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο Μίχος αποφεύγει πιθανή ποινή ισοβίων και μπορεί να τιμωρηθεί με ως 20 χρόνια φυλάκιση. Στα 6-7 χρόνια θα βγει, θα γίνει και μία συγχώνευση της δεύτερης ποινής, πιθανώς θα αναγνωριστούν και ελαφρυντικά -που για μένα δεν πρέπει να αναγνωριστεί κανένα- να μειωθεί η ποινή. Έχει κάτσει ήδη ένα χρόνο μέσα, οπότε στα 4-5 χρόνια, να βγει».

 

Τέλος σημειώνεται ότι κατά την έναρξη της σημερινής διαδικασίας οι συνήγοροι των 26 κατηγορουμένων προχώρησαν σε δήλωση διαμαρτυρίας κάνοντας λόγο για στοχοποίησή τους, επειδή, όπως ισχυρίστηκαν, υπερασπίζονται τους εντολείς τους.

 

Νωρίτερα η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με ανακοίνωσή της δήλωσε ενοχλημένη για την κατακραυγή αναφορικά με την εισαγγελική πρόταση - «ξέπλυμα» για τον Ηλ. Μίχο, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών είναι πάντοτε σεβαστή, πλην όμως δεν επιτρέπεται, στο βωμό της ικανοποίησης της κοινής γνώμης και του λαϊκού αισθήματος, να υπερβαίνει κάθε μέτρο σεβασμού και ευπρέπειας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ