Κόρινθος: Ξεκίνησε το έργο αξιοποίησης των νερών του βιολογικού καθαρισμού (video)

Ξεκίνησε και πάλι το μεγάλο έργο, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, που αφορά την αξιοποίηση των νερών του βιολογικού καθαρισμού Ποσειδωνίας Κορίνθου.

 

Στο σημείο παρευρέθη ο Δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός.

 

Το μεγάλο έργο επανεκκινείται πλέον με 100% εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, μετά από διακοπή κάποιων μηνών, η οποία συνέβη λόγω έλλειψης χρηματοδότησης λόγω των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 3-4 περίπου μηνών.

 

Το έργο αυτό αφορά την άρδευση αγροτικών καλλιεργειών στην περιοχή των Εξαμιλίων, της Ξυλοκέριζας, της Αρχαίας Κορίνθου και της Κορίνθου, με προοπτικές οι αγωγοί να φτάσουν αργότερα μέχρι και τον Δήμο Άσσου-Λεχαίου, εφόσον ολοκληρωθούν τα έργα που αφορούν και το βιολογικό σύστημα στην Δημοτική Αρχή Άσσου-Λεχαίου.

 

Το έργο αυτό, θα αντιμετωπίσει τα πολυάριθμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτές οι αγροτικές περιοχές με την άρδευση.

 

Επιπλέον, όπως τόνισε ο Δήμαρχος πρόκειται για την καλύτερη λύση, καθώς γίνεται οικολογική διαχείριση του νερού, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, καθώς σε μία περίοδο που υπάρχουν μεγάλες κλιματικές αλλαγές είναι κρίμα να συνεχίζουν αυτά τα νερά να οδηγούνται στην θάλασσα.

 

Μέσα από το έργο αυτό, αξιοποιείται και το τελευταίο γραμμάριο νερού που κατευθύνεται στην θάλασσα, νερό το οποίο μέσα από τις περιβαλλοντικές μελέτες της Δημοτικής Αρχής, αλλά και με τις κατάλληλες αδειοδοτήσεις θα μπορεί να χρησιμοποιείται απεριόριστα για άρδευση στις προαναφερθείσες περιοχές.

 

Μάλιστα ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Κορινθίων ίσως και να είναι ο μοναδικός Δήμος στην χώρα, ο οποίος αξιοποιεί νόμιμα 100% νερά βιολογικού καθαρισμού.

 

 

Δείτε το video:

 

 

korinthostv.grTο loutraki365.gr δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
Έλεγχος CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση είναι για να ελέγξουμε αν είστε ή όχι άνθρωπος και να αποφύγουμε την αυτοματοποιημένη υποβολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων.
9 + 10 =
Επιλύστε αυτό το απλό μαθηματικό πρόβλημα και εισάγετε το αποτέλεσμα. π.χ. για 1 + 3, πληκτρολογήστε 4.