Κύπελλο Ελλάδος: Ο πρώτος τίτλος της σεζόν παίζεται στο Λουτράκι

Η ώρα για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς έφτασε στο γυναικείο βόλεϊ καθώς το βράδυ της Κυριακής (10/3, 20:15, ΕΡΤ3) ΑΕΚ και Ολυμπιακός τίθενται αντιμέτωποι στον τελικό του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος Loco που θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γυμναστήριο «Γιώργος Γαλανόπουλος» στο Λουτράκι.

 

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν για τέταρτη φορά στην ιστορία τους αντιμέτωπες στον τελικό, με την ΑΕΚ να αποκλείει στον πρώτο ημιτελικό τον Άρη επικρατώντας με 3-0, έχοντας έτσι την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι στην Άρτα και τον Ολυμπιακό να είναι ο νικητής στον δεύτερο ημιτελικό καθώς λύγισε με 3-1 τον Παναθηναϊκό, θέλοντας να πανηγυρίσει το πρώτο του Κύπελλο μετά το 2019.

 

Αυτή θα είναι η τρίτη φετινή αναμέτρηση των δύο ομάδων με τον Ολυμπιακό να έχει επικρατήσει και στα δύο ματς της Volley League γυναικών καθώς στην 8η αγωνιστική νίκησε με 3-1 στην έδρα της Ένωσης, ενώ πριν από δύο εβδομάδες νίκησε με 3-0 και στην έδρα του.

 

 

Οτσάλ, Μιτσέλι: «Θα είναι διαφορετικός και δυνατός αγώνας»

 

«Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένας σπουδαίος αγώνες γιατί και ο Ολυμπιακός το άξιζε να προκριθεί», τόνισε αρχικά ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιουνούς Οτσάλ, ο οποίος είναι ο πρώτος ξένος τεχνικός που θα αντιμετωπίσει ως προπονητής της ΑΕΚ τους ερυθρόλευκους σε τελικό Κυπέλλου (Κυριάκος Καμπερίδης, Απόστολος Οικονόμου, Μανώλης Ρουμελιώτης οι τρεις προηγούμενοι).

 

«Θα είναι ένα διαφορετικό ματς απ' αυτά του πρωταθλήματος και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Ένας τελικός πάντα είναι κάτι διαφορετικό και έχουμε την εμπειρία από πέρσι. Το σίγουρο είναι ότι θα τα δώσουμε όλα για να κρατήσουμε το τρόπαιο στην ΑΕΚ», συμπλήρωσε ο Τούρκος τεχνικός ο οποίος τόνισε πως θεωρεί «πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό ότι έπαιξε ένα πιο δυνατό ματς στον δικό του ημιτελικό. Σε τέτοιου είδους διοργανώσεις κάτι τέτοιο βοηθάει. Κι αυτό είχε συμβεί πέρσι στην Άρτα».

 

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Λορέντζο Μιτσέλι δήλωσε περήφανος για την ομάδα του ενώ περιμένει κι αυτός ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι.

 

«Είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε στον τελικό και συνεχίζουμε να παρουσιάζουμε καλό επίπεδο βόλεϊ. Αύριο, θα είναι το πιο σημαντικό ματς, θέλουμε τη νίκη», είπε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός ο οποίος θέλει να γίνει ο δεύτερος ξένος προπονητής που θα πανηγυρίσει Κύπελλο με τον Ολυμπιακό μετά τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς (από το 2016 έως το 2019 είχε τέσσερις κατακτήσεις).

 

«Γνωριζόμαστε πολύ καλά με την ΑΕΚ, οπότε θα είναι και πάλι ένα μεγάλο ματς στο γήπεδο. Θέλουμε να γράψουμε μια ακόμη σελίδα επιτυχίας στην ιστορία του Ολυμπιακού», συμπλήρωσε ο κ. Μιτσέλι.

 

 

 

Στράντζαλη, Μλεΐνκοβα: «Ο στόχος είναι ίδιος και για τις δύο ομάδες»

 

Για την ΑΕΚ αυτός είναι ο 5ος τελικός στην ιστορία της, αλλά για την Όλγα Στράντζαλη είναι ο πρώτος στην καριέρα της (επί ελληνικού εδάφους).

 

«Είμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε στον τελικό γιατί ήταν ένας από τους στόχους που είχαμε θέσει από την αρχή της χρονιάς», τόνισε αρχικά η διεθνής ακραία που ήταν η κορυφαία της ομάδας της στον ημιτελικό με τον Άρη και συμπλήρωσε:

 

«Παρόλα αυτά όταν φτάνεις τόσο κοντά στον τίτλο η δίψα μεγαλώνει, οπότε δεν συμβιβαζόμαστε μόνο με την συμμετοχή στον τελικό, αλλά θέλουμε να τον κερδίσουμε κιόλας. O Ολυμπιακός έχει πόσο καλή ομάδα είναι σ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και σίγουρα πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση αν θέλουμε να διεκδικήσουμε το Κύπελλο».

 

Για τον Ολυμπιακό αυτός είναι ο 11ος τελικός στην ιστορία του, με τις ερυθρόλευκες έχοντας χάσει τον πρώτο (3-1 από τον ΠΑΟ το 2010 στο Ρέθυμνο) μέτρησαν 9 συνεχόμενες επιτυχίες από το 2011 έως το 2019.

 

Ωστόσο αυτός είναι ο πρώτος ελληνικός τελικός για τη Μικαέλα Μλεΐνκοβα η οποία ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στον Ολυμπιακό.

 

«Είναι ένας τελικός Κυπέλλου, όλα μπορούν να συμβούν. Οπότε, χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση», σχολίασε η Τσέχα ακραία που μαζί με την Μίλιτσα Κούμπουρα ήταν οι μεγάλες πρωταγωνίστριες στην ανατροπή και τη νίκη επί του ΠΑΟ στον ημιτελικό, για να ολοκληρώσει λέγοντας:

 

«Και οι δύο ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο, αλλά πιστεύω πραγματικά, ότι είμαστε στο σωστό δρόμο για να κάνουμε το τελευταίο βήμα σε αυτή τη διοργάνωση. Είμαι ενθουσιασμένη που θα παίξω αύριο, μακάρι να πανηγυρίσουμε με τον κόσμο μας τον τίτλο εδώ, στο Λουτράκι».

 

ΤΕΛΙΚΟΣ Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών LOCO - Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

 

Γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος» Λουτράκι, 20.15 (ΕΡΤ-3): Α.Ε.Κ - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Κουτσούλας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ