Το Λουτράκι νίκησε τον... Daniel

Τις πληγές της μετράει η χώρα μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου, υπήρχαν συνολικά έξι νεκροί και έξι αγνοούμενοι, ενώ τεράστιες εκτάσεις (χωριά και οικισμοί) ήταν θαμμένες κάτω από ποσότητες νερού και λάσπης.
 

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας DANIEL (04-07/09/2023) καταγράφηκαν πολύ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης σε σχέση με εκείνα που είχαν καταγραφεί ως αποτέλεσμα του Μεσογειακού Κυκλώνα ΙΑΝΟΥ (17-20/09/2020).
 

Μικροπροβλήματα προκλήθηκαν και στην περιοχή του Λουτρακίου, καθώς ο όγκος της βροχής ήταν τεράστιος. Ασπίδα προστασίας, αποτελούν, φυσικά, τα ρέματα που κατασκευάζονται τον τελευταίο χρόνο στην περιοχή του Λουτρακίου (θα παραδοθούν το 2025) και αποτελούν την "αμυντική θωράκιση της πόλης" ακόμα και σε τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Ιδιαίτερο, πάντως, ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου και για τις νέες κατασκευές της παραλίας, καθώς όλοι ανέμεναν με αγωνία τα αποτελέσματα των "εξετάσεων" που έδωσαν οι νέες κατασκευές, στον μοναδικό παράγοντα που τις δοκιμάζει: τον καιρό. Άλλωστε, ήταν το πρώτο και ιδιαίτερα ισχυρό Crash Test των κατασκευών από την ημέρα που παραδόθηκαν τα πρώτα 25 καταστήματα της παραλίας στους επιχειρηματίες. Τα περισσότερα από 150 κυβικά νερού που έπεσαν στην περιοχή του Λουτρακίου, αποτέλεσαν μια ευκαιρία για να αξιολογηθεί η αντοχή των νέων κατασκευών.

 

Είναι χαρακτηριστικό, ότι η κακοκαιρία δεν προκάλεσε παρά μόνο ελάχιστα προβλήματα στις νέες πέργκολες και τις υπόλοιπες δομές της παραλίας. Το loutraki365.gr, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου, Κώστα Δήμου, ο οποίος τόνισε ότι "Οι κατασκευές πέρασαν με επιτυχία το πρώτο δυνατό test. Συγκεκριμένα, υπήρξαν προβλήματα μικρής έκτασης μόνο σε 3 από τα 25 μαγαζιά που έχουν ήδη παραδοθεί. Μάλιστα, τα προβλήματα αυτά, οφείλονται σε λάθη που τα είχαμε εντοπίσει αλλά ο εργολάβος δεν είχε προλάβει να προβεί στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις λόγω των αδειών του Αυγούστου. Για να σας αναφέρω ένα παράδειγμα, σε μια κατασκευή, υπήρχε ένα λάθος σημάδι, το οποίο μεταφράστηκε σε λάθος τρύπημα, το οποίο είχαμε εντοπίσει αλλά δεν προλάβαμε να το διορθώσουμε πριν ξεκινήσει η κακοκαιρία Daniel. Σε ένα άλλο μαγαζί, δεν είχε προλάβει να τοποθετηθεί στην υδρορροή ένα καπάκι που να εμποδίζει το νερό να βγει έξω από αυτή. Το ίδιο στεγανωτικό καπάκι, έλειπε και στην τρίτη κατασκευή. Δυστυχώς, τα συγκεκριμένα υλικά, ήταν σε έλλειψη, καθώς λόγω των ημερών του Αυγούστου πολλοί προμηθευτές ήταν κλειστοί. Τα συγκεγκριμένα σταγανωτικά καπάκια, θα τοποθετηθούν από τον κατασκευαστή τις επόμενες ημέρες. Σε κάθε έργο, οι εργολάβοι περιμένουν τις πρώτες βροχές, για να διαπιστώσουν την ποιότητα των κατασκευών. Έτσι έγινε και εδώ και θεωρώ, ότι οι νέες κατασκευές, πήραν εξαιρετικό βαθμό, λαμβάνοντας υπ' όψιν όλες τις συνθήκες. Αυτό, αποδεικνύει στον μέγιστο βαθμό, ότι η ανάπλαση της παραλίας έχει πραγματοποιηθεί με εξαιρετικά ποιότητα υλικών και σύμφωνα με τα πρότυπα ασφάλειας. Το έργο της ανάπλασης, ξεκάθαρα αναβαθμίζει την παραλία, προσελκύοντας παράλληλα τους επισκέπτες να απολαύσουν τον όμορφο παράκτιο χώρο που έχει δημιουργηθεί.

 

Παράλληλα, ο Κώστας Δήμου, αποκάλυψε ότι "Τις επόμενες ημέρες, αναμένονται και εικαστικές παρεμβάσεις στο κομμάτι που έχουμε δώσει προς χρήση, ενώ από Δευτέρα, ο εργολάβος θα ξεκινήσει, βάσει του χρονοδιαγράμματος τις εκσκαφές στο κομμάτι από το "Super Market Σκλαβενίτης" μέχρι το ξενοδοχείο "Ακτή".