Λουτράκι: Ο μαγικός κόσμος του Καρναβαλιού, ξεκινά! Τα σχέδια και οι προετοιμασίες

Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, η τρίτη κατά σειρά συνάντηση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Θεώνης Μαυρομματίδου και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου, Θανάση Μουζάκη, για την προετοιμασία του Καρναβαλιού, με εκπροσώπους συλλόγων, φορέων και απλούς πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν και να συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός εντυπωσιακού Καρναβαλιού για το 2024...

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ για άλλη μια φορά, η συμμετοχή και το ενδιαφέρον, ήταν ιδιαίτερα έντονα. Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν τα σχέδια και τις ιδέες της Αντιδημάρχου για το Καρναβάλι, ενώ παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να προτείνουν δράσεις που θα ενισχύσουν την εκδήλωση.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Αντιδήμαρχος τόνισε την επιθυμία της να δημιουργηθεί ένα Καρναβάλι που θα αντανακλά το μέγεθος και το πνεύμα του Δήμου. Επιπλέον, αποκάλυψε τα σχέδια της για τη δημιουργία δύο επιτροπών: Την επιτροπή Καρναβαλιού, υπεύθυνη για την ετήσια διοργάνωση του Καρναβαλιού, καθώς και την επιτροπή Πολιτισμού που θα αναλάβει τη συντονισμένη προετοιμασία και διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "έχω κάποια άτομα στο μυαλό μου, ωστόσο δεν πρόκειται να αποφασίσω μόνη μου. Πρώτα θα δω πόσοι και ποιοι θέλουν να συμμετέχουν και στη συνέχεια, θα δημιουργηθούν οι δύο επιτροπές".

 

Η κ. Μαυρομματίδου τόνισε ότι η ενεργή συμμετοχή των πολιτών είναι καίρια για την επιτυχία του Καρναβαλιού και κάλεσε όλους τους Δημότες να συμμετάσχουν ενεργά. Όπως αποκάλυψε, θα πραγματοποιηθεί το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού που θα κορυφωθεί με πάρτυ που θα στηθεί στο ΚΕΠ, οι καθιερωμένες συναυλίες στους Αγίους Θεοδώρους και στο Λουτράκι, ο χορός της τράτας από τον Ίβυκο, εκδηλώσεις απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περαχώρας, απο το Μελαγκάβι, αλλά και σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα απο τους κατά τόπους Συλλόγους. Όπως έγινε ήδη γνωστό, ο Τριαντάφυλλος στους Αγίους Θεοδώρους και η Josefine στο Λουτράκι, θα είναι οι καλλιτέχνες που θα φροντίσουν για τη διασκέδαση των παρευρισκομένων, μετά την παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών. Παράλληλα, η Θεώνη Μαυρομματίδου τόνισε ότι οι τρεις καλύτερες και πρωτότυπες στολές που θα ξεχωρίσουν στην καθιερωμένη παρέλαση, θα βραβευτούν.

 

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, επιβεβαίωσε την προσήλωσή της στη δημιουργία ενός ζωντανού και ενεργού πολιτιστικού περιβάλλοντος για τον Δήμο, προσκαλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία ώστε να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση ενός Καρναβαλιού, αντάξιου του μεγέθους του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.

 

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Μουζάκης, δήλωσε ιδιαιτέρως χαρούμενος για τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για τις Καρναβαλικές εκδηλώσεις, καλώντας παράλληλα όλους τους δημότες "να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή τη γιορτή, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να δημιουργήσουμε ένα Καρναβάλι, αντάξιο του Δήμου μας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους κατοίκους μας και τους επισκέπτες, μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη χαρά, χρώματα και δημιουργικότητα που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη όλων".