Λουτράκι: Ο Μίλτος Παπαδημητρόπουλος ξεναγεί το loutraki365 στο θέατρο "Παντελής Ζερβός" (Εικόνες)

Ιστορική ημέρα για την πόλη του Λουτρακίου η σημερινή, καθώς η πόλη εγκαινιάζει σήμερα στις 21:00, το νέο μεγαλοπρεπέστατο φάρο πολιτισμού της, το ανοιχτό θέατρο "Παντελής Ζερβός" στο Πάρκο Μάτση.

 

Το θέατρο "Παντελής Ζερβός", αποτελεί την αφετηρία μιας πολιτισμικής και πολιτιστικής διαδρομής, που υπόσχεται πολλά ταξίδια στο χρόνο αλλά και στο χώρο της τέχνης. 

 

"Πάντα είναι συγκινητικό να βλέπεις τις γραμμές και τις ιδέες που έβαλες σε ένα χαρτί, να αποκτούν σάρκα και οστά", λέει στο loutraki365.gr, ο αρχιτέκτονας Μίλτος Παπαδημητρόπουλος, τον οποίο συναντήσαμε στο θέατρο "Παντελής Ζερβός" λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια του νέου έργου.

 

"Βλέπετε πόσο χρηστικός είναι ο σχεδιασμός αυτού του θεάτρου; Μέχρι και φορτηγάκι μπαίνει μέσα στη σκηνή για να ξεφορτώσει", λέει στο loutraki365, με αφορμή τις ετοιμασίες που πραγματοποιούνταν στη σκηνή του θεάτρου από τον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής, Πελοπίδα Μαυρόπουλο και την μικρή ομάδα παιδιών που τον βοηθούσαν να στήσει τις καρέκλες που σε λίγη ώρα από τώρα θα καθίσουν οι μουσικοί της Φιλαρμονικής.

 

 

"Οραματίστηκα έναν πολυχώρο αθλητισμού και πολιτισμού στο Πάρκο Δεξαμενής. Το 2017, όταν ξεκίνησε η μελέτη του έργου από τις Τεχνικές υπηρεσίες, το πάρκο αυτό, ήταν απλά ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της πόλης. Οι διαφορές με την εικόνα του σήμερα, είναι κάτι παραπάνω από αισθητές. Σήμερα, το πάρκο Δεξαμενής, έχει όλες τις δυνατότητες και τα εχέγγυα για να αποτελέσει τον πυρήνα των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων της πόλης σε ένα καταπράσινο περιβάλλον. Είμαι σίγουρος ότι αυτά τα έργα, θα βοηθήσουν και στην παραγωγή πολιτισμού σε καιρούς που, πραγματικά, όλοι το έχουμε ανάγκη. Σκοπός μου, ήταν να αποτελέσει την παρακαταθήκη για τη νέα γενιά η οποία θα μπορέσει να βρει σε αυτόν τον χώρο, μία σημαντική πολιτιστική διέξοδο", σημείωσε ο Μίλτος Παπαδημητρόπουλος.

 

"Το νέο, ανοιχτό θέατρο, χωρητικότητας 800 περίπου θέσεων, διαθέτει μια ευρύχωρη κεντρική σκηνή που έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα παραστάσεων, κινηματογραφικές προβολές, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραγωγές και άλλες πολιτιστικές δράσεις. Η αρχιτεκτονική του γραμμή, στα πρότυπα του αρχαίου Ελληνικού θεάτρου, προσφέρει στους επισκέπτες του τέλεια ακουστική και ανεμπόδιστη θέα στη σκηνή από κάθε σημείο. Με λίγα λόγια, το νέο ανοιχτό θέατρο "Παντελής Ζερβός", συνδυάζει τέχνη και φύση. Με τον σχεδιασμό του, τον ευέλικτο χώρο της σκηνής και τα υλικά του που είναι από τα πλέον ανθεκτικά, το θέατρο, είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσει ένα πολύτιμο αγαθό για το πολιτιστικό τοπίο του Λουτρακίου. Ο αντίκτυπός του δεν περιορίζεται μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά επεκτείνεται και στους επισκέπτες, καθιστώντας το σημαντικό πόλο έλξης τόσο για τους λάτρεις του πολιτισμού όσο και για τους τουρίστες", αναφέρει ο Μίλτος Παπαδημητρόπουλος.

 


Μίλτος Παπαδημητρόπουλος

 


Πελοπίδας Μαυρόπουλος και Μίλτος Παπαδημητρόπουλος

 

 

 

 

"Αυτή την εικόνα, θέλω να την βάλετε τελευταία", φρόντισε να μας επισημάνει ο Μίλτος Παπαδημητρόπουλος, αναφερόμενος στην εικόνα που δείχνει τον εξωτερικό χώρο του θεάτρου. Και πρόσθεσε: "Ήδη έχω φανταστεί πως θα είναι στο μέλλον. Τα κυπαρίσσια, θα "αγκαλιάζουν" το θέατρο και εκτός της φυσικής τους ομορφιάς, θα προσφέρουν και τη σκιά τους στο θεατή. Του χρόνου, πιστεύω ότι θα έχουν μεγαλώσει αρκετά για να έχουμε μια πρώτη εικόνα σχετικά με το πως θα γίνουν. Και εύχομαι να ζω όταν θα πάρουν την τελική τους μορφή, για να τα καμαρώσω, όπως τα έχω φανταστεί. Αλλά, θα σας αποκαλύψω και μια ιδέα που έχω: Σκέφτομαι, το κάθε δεντράκι, να έχει και το όνομα ενός μεγάλου Έλληνα ηθοποιού. Έτσι, για να κάνουν λίγη παρέα στον Παντελή..."