Λουτράκι: Παίρνει θέση ο "Ξένιος Ζεύς" - Τι αναφέρει για τα τέλη, την ανάπλαση και τις πολιτικές παρατάξεις

Την Παρασκευή 23/2, ύστερα από αίτημα του ΔΣ του συλλόγου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του με τον δήμαρχο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων Γεώργιου Γκιώνη παρουσία του προέδρου του λιμενικού ταμείου κ. Κωνσταντίνου Δήμου, και του υπαλλήλου του λιμενικού ταμείου, κ. Ιωάννη Σπινάρη. 

 

Αφορμή για την συνάντηση αυτή, ήταν οι εξελίξεις που αφορούν στο παραλιακό μέτωπο καθώς και οι έντονες ανησυχίες των μελών αλλά και του ΔΣ του συλλόγου για την καθυστέρηση αποπεράτωσης του έργου . 

 

Εκφράστηκε επίσης και ο έντονος προβληματισμός για την τελευταία παράταση που δόθηκε αλλά και το αίτημα του εργολάβου για παύση των εργασιών.

 

Τέλος έγινε ιδιαίτερη αναφορά για τις αυξήσεις στα τέλη που αφορούν την χρήση των εξωτερικών χώρων και ύστερα από την ομόφωνη απόφαση των μελών μας, η πρόταση που κατατέθηκε από το ΔΣ του συλλόγου είναι οι όποιες αυξήσεις να ισχύσουν μετά το πέρας της ολοκλήρωσης της ανάπλασης της παραλίας καθώς αυτή την στιγμή υπάρχουν επιχειρήσεις που είτε είναι κλειστές είτε υπολειτουργούν για περισσότερους από 6 μήνες, χωρίς να υπάρχει σαφή εικόνα για το ποτέ θα επαναλειτουργήσουν .

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, μας διαβεβαίωσε πως το έργο θα ολοκληρωθεί άμεσα καθώς είναι και επιθυμία του εργολάβου, όπως επίσης μας διαβεβαίωσε πως η παράταση αποπεράτωσης και η αίτηση παύσης εργασιών είναι τυπικές διαδικασίες.

 

Στο θέμα της αύξησης των τελών, μας ενημέρωσε ότι ακούει με πολλή προσοχή το αίτημα του ΔΣ του συλλόγου για την έναρξη της ημερομηνίας της ισχύς των τελών, τόνισε ότι γνωρίζαμε όλοι από το 2017 για τις αυξήσεις και ότι προσωπική του άποψη είναι πως έβαλαν την μικρότερη αύξηση που μπορούσαν να βάλουν, δεδομένου ότι η συντήρηση της νέας παραλίας και των κατασκευών, θα επιβαρύνει τον δήμο. 

 

Επίσης μας ενημέρωσε ότι στις προθέσεις του είναι και η αναζήτηση τρόπου ώστε οι κατασκευές και οι πέργκολες να ασφαλιστούν σε ασφαλιστικές εταιρείες . 

 

Για πολλοστή φορά θα θέλαμε να τονίσουμε, πως οι επιχειρήσεις της πόλης τόσο κατά την περίοδο της καραντίνας, όσο και κατά την περίοδο που διαρκεί η ανάπλαση, έχουν απολέσει μεγάλο μέρος των εσόδων τους καθώς και έχουν χαθεί δεκάδες θέσεις εργασίας. Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου όταν αυτή αποπερατωθεί θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για την ανάκαμψη όλων των επιχειρήσεων τόσο σε έσοδα όσο και σε θέσεις εργασίας.

 

Αυτό πρέπει να είναι το στοίχημα όλων μας αλλά και όλων όσων θέλουν να συνδράμουν δημιουργικά τόσο με τις θέσεις τους όσο και με της προτάσεις τους. 

 

Σε καμία περίπτωση ως σύλλογος δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας να γίνουν ο σάκος του μποξ στις διάφορες τακτικές των πολιτικών παρατάξεων!! Οι όποιες δημόσιες τοποθετήσεις προσπαθώντας να μας υποκαταστήσουν ως φορέα είναι το λιγότερο "ατυχείς". 

 

Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρουμε για το περιστατικό που έλαβε χώρα κατά την αρχική τοποθέτηση του Δημάρχου ότι δεν προάγει τον διάλογο και την ηρεμία που χρειαζόμαστε αυτή την περίοδο. 

 

Θεωρούμε ότι τέτοια περιστατικά πρέπει να αποφεύγονται για το κοινό καλό. Μετά την παρέμβαση του Προέδρου και του Γραμματέα το θέμα για εμάς θεωρείται λήξαν. 

 

Η καλυτέρευση της εικόνας της πόλης και των επιχειρήσεων της είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας και εμείς ως σύλλογος σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε. Καλούμε λοιπόν κοντά μας, όλους όσοι θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση! 

 

Για το ΔΣ 

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας 

Κόντης Γιάννης Οικονόμου Γιώργος