Λουτράκι: Τι συμβολίζει ο αριθμός "23" με το βασιλικό στέμμα που βρέθηκαν στις συσκευασίες της κοκαϊνης

Στα δίχτυα της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής έπεσε ένας 45χρονος Άγγλος dealer κοκαΐνης που είχε αναλάβει να ρίξει 57 κιλά της «λευκής κυρίας» στην αγορά της Αθήνας, της Μυκόνου αλλά και άλλων δημοφιλών τουριστικών προορισμών.

 

Η πληροφορία για τη δράση του Βρετανού, ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίζεται απο τις αρχές δυνατός «παίκτης» ήρθε απο την αμερικανική Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) και οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, μόλις ο dealer πατησε το πόδι του στην Ελλάδα, τον εντόπισαν, παρακολούθησαν τις κινήσεις του και χθες του πέρασαν χειροπέδες στο Λουτράκι όπου είχε ενοικιάσει το σπίτι, κινούμενοι υπό άκρα μυστικότητα.

 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποιούταν ως χώρος απόκρυψης και διακίνησης ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 49 συσκευασίες, που έφεραν το λογότυπο «23» και περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού βάρους57 κιλών και 215 γραμμαρίων. Επίσης κατασχέθηκαν 225 ευρώ και 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Αξίζει να αναφερθεί, ότι το προσδοκώμενο όφελος, από την πώληση της ανωτέρω κατασχεθείσας ποσότητας, υπερβαίνει το 1.500.000 ευρώ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, o Βρετανός υπήκοος, φέρεται να προσγειώθηκε πριν τρεις ημέρες στην Ελλάδα, ενώ το λογότυπο «23»  με το βασιλικό στέμμα, που βρέθηκε στις 49 συσκευασίες της κοκαΐνης, δηλώνει την άριστη ποιότητα από τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής, ενώ είναι η τρίτη φορά που εντοπίζεται στη χώρα μας. Η πρώτη τον περασμένο Μάρτιο, σε ένα κιλό στη Ζάκυνθο και η δεύτερη σε 10 κιλά τον Απρίλιο στην Αττική. Οι αστυνομικοί, προσπαθουν να φθάσουν στον μυστηριώδη ενοικιαστή του διαμερίσματος στο Λουτράκι, σε άλλα μέλη του κυκλώματος αλλά και τις ακρες στη διανομή της Αθήνας και της Μυκόνου καθώς εκτιμάται οτι η κοκαΐνη θα κατέληγε εκεί.

 

Η έρευνα συνεχίζεται, σε συνεργασίες με Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 45χρονος είχε συνεργούς ομοεθνείς του και άλλα άτομα, οι οποίοι είχαν «άκρες» προκειμένου να εισάγονται και στη συνέχεια να διοχετεύονται τα ναρκωτικά σε συγκεκριμένες πιάτσες διακίνησης, ενόψει του καλοκαιριού και της εκτόξευσης της ζήτησης.