Με αιχμές και σκληρή γλώσσα η πρώτη της Μαρίας Πρωτοπαππά (video)

Εμφανώς συγκινημένη, από την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της, ξεκίνησε την ομιλία της η Μαρία Πρωτοπαππά, στην πρώτη της προεκλογική συγκέντρωση χθες Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Grand Hotel στο Λουτράκι.

 

Η Μαρία Πρωτοπαππά αφού ευχαρίστησε τους φίλους, συνοδοιπόρους και συνεργάτες της, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όλους τους πολίτες για την θερμή υποδοχή του δημοτικού συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας, με θέληση και γνώση» που διεκδικεί με επικεφαλής την ίδια τον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.

 

Στο πλαίσιο της διακήρυξης των αρχών και των προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας/ με θέληση και γνώση», η Μαρία Πρωτοπαππά τόνισε μεταξύ άλλων πως μέλημα της θα είναι η διαφύλαξη του ζωντανού κυττάρου της περιοχής, που δεν είναι άλλο από το νερό του Λουτρακίου, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η εκπόνηση ουσιαστικού αναπτυξιακού προγράμματος. Τόνισε δε πως προτεραιότητα αποτελεί και ο αποκλεισμός των πελατειακών σχέσεων και η διάκριση των πολιτών σε "δικούς μας και μη".

 

Παράλληλα, άφησε σαφείς αιχμές εναντίον κυρίως του Δημάρχου Γιώργου Γκιώνη (θυμήθηκε ακόμα και το περιστατικό στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου) αλλά και των πρώην Δημάρχων, Κώστα Λογοθέτη και Παύλου Παύλου.

 

"Φίλες και φίλοι άφησα για το τέλος τρία ζητήματα που αξίζουν νομίζω ιδιαίτερης αναφοράς. Το πρώτο, δεν μας έφταναν τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζουμε, δε μας έφτανε το ότι γίναμε πανελληνίως ρεζίλι με τον σημερινό δήμαρχο στην γνωστή εκπομπή του δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου, δε μας έφτανε ακόμη ότι ο σημερινός δήμαρχος έχει πάρει δημόσιο έπαινο κατακραυγής με την έκπτωσή του από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου λόγω χρεών του προς τον δήμο, μας προέκυψαν και τα χειρότερα. Έπρεπε να προσθέσει στη συλλογή του και την αποφυγή υποβολής της δηλώσεώς του για το πόθεν έσχες σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου. Ένα βαρύτατο δηλ. αδίκημα με τραγικές συνέπειες για τον ίδιο και κυρίως για τον δήμο. Να ήταν μόνο αυτά. Ο δήμος γράφει μια ντροπιαστική σελίδα της πολιτικής του ιστορίας και διέρχεστε μια περίοδο οξύτατης πολιτικής κρίσης. Κρίση η οποία επηρεάζει ή συναρτάται πλέον της πολιτικής, με κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Μια κρίση τοξική, μια κατάσταση που καταντά εφιαλτική κάτω από τα ….. κακουργήματα σε δύο πρώην δημάρχους καθώς και στον σημερινό. Κακουργήματα από δόλο που φέρεται ότι πέρασαν σε βάρος του δήμου. Και ναι μεν τους αναγνωρίζω το τεκμήριο της αθωότητας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι και υπόδικοι, αναμφίβολα κατά το λόγο ευθύνης του καθενός.

 

Στις προσεχές δημοτικές εκλογές κυρίες και κύριοι για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου μας θα συμμετάσχουν υπόδικοι υποψήφιοι δήμαρχοι. Ένα θλιβερό προνόμιο που συνδέεται με το φερόμενο ως μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών στην ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση. Ένα σκάνδαλο το οποίο θα κριθεί δικαστικά μετά τις εκλογές με πρωτοβουλία δυστυχώς των κατηγορούμενων δημάρχων και μέχρι τότε η τύχη του δήμου και του μέλλοντος του θα παίζεται στα ζάρια όπως λέει ο λαός. Ο λαός ο οποίος με την παντοδύναμη και κυρίαρχη ψήφο του θα κληθεί να απαντήσει εάν θα πορευτούμε προς το χάος ή όχι, εάν θα πορευτούμε στο άγνωστο χωρίς ελπίδα, εάν θα σταθούμε όρθιοι μπροστά στα προβλήματα, στην ιστορία του δήμου και στο μέλλον του ή θα σκύψουμε το κεφάλι από ντροπή.

 

Ένα δεύτερο ζήτημα. Ρωτούν κάποιοι καφενόβιοι και αργόσχολοι για να με απαξιώσουν ποια είναι η προσφορά μου στα χρόνια της συμμετοχής μου στα δημοτικά μας πράγματα, αλλά η απάντηση είναι απλή. Ο απολογισμός των δημάρχων που σήμερα αξιώνουν και πάλι την ψήφο του λαού, δήμαρχοι με τους οποίους συνεργάστηκα φέρουν και την δική μου υπογραφή, όπως και των λοιπών συναδέλφων μου του ιδίου συνδυασμού πρωτίστως. Και για όσα αρνητικά εντοπίζονται η ευθύνη τελικά είναι συνολική. Σημασία όμως έχει ποιος την αναλαμβάνει και σε ότι με αφορά ζητώ δημόσια συγνώμη εάν στην άσκηση των καθηκόντων μου έκανα κάποιο λάθος.

 

Τέρμα λοιπόν οι δόλιες και προβοκατόρικες επιθέσεις, τέρμα και στο ερώτημα γιατί δεν αποχώρησα προηγουμένως και απαντώ στο τελευταίο: Γιατί προτίμησα να δίνω τις μάχες μου αν και απομονωμένη από τον σημερινό δήμαρχο μέσα στα όργανα του συνδυασμού μου και γιατί θεωρούσα πως μια αποχώρηση νωρίτερα θα εξισωνόταν ή θα μου αποδιδόταν ως προδοσία.

 

Και ας βάλω ακόμη ένα τέλος. Ας μην κάνουν λόγο οι ίδιοι κύκλοι για παλαιούς και νέους υποψηφίους, γιατί αν αρχίσουμε να κάνουμε λόγο για δεινόσαυρους της πολιτικής και παλαιούς υποψηφίους και πόσες περατζάδες έχουν κάνει κάποιοι μεταπηδώντας από συνδυασμό σε συνδυασμό, πολλοί θα καταπιούν την γλώσσα τους".