Μηταράκης: Δήλωση σοκ για τη γυναικοκτονία - Το αστυνομικό τμήμα αδιαφόρησε και σε άλλα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

Δικαιολογεί την αδιαφορία του αστυνομικού

 

Ντροπιαστικό επιχείρημα του βουλευτή της ΝΔ - Πώς προσπάθησε να δικαιολογήσει την απραξία του αστυνομικού που ήταν κρυμμένος στο φυλάκιο

 

Σοκαριστικό είναι το σκεπτικό που ανέπτυξε ο Νότης Μηταράκης στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τους αστυνομικούς του ΑΤ Αγίων Αναργύρων όπου δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή από τον πρώην σύντροφό της και ενώ δευτερόλεπτα πριν είχε ζητήσει την προστασία της αστυνομίας.

 

Ο Νότης Μηταράκης

 


 

Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο Open, υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο αστυνομικός ο οποίος ήταν μέσα στο φυλάκιο και παρακολούθησε αμέτοχος τη δολοφονία της Κυριακής σε απόσταση 2 μέτρων, ευτυχώς που δεν έβγαλε το όπλο του και δεν πυροβόλησε γιατί θα τον κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αστυνομική βία.

 

«Φανταστείτε ο φρουρός που ήταν στο τμήμα να είχε βγάλει το όπλο του πριν ο δράστης μαχαιρώσει την άτυχη γυναίκα και να τον είχε πυροβολήσει. Πιθανότατα σήμερα θα μιλούσε η αντιπολίτευση για ακραία αστυνομική βία, θα είχε προφυλακιστεί ο αστυνομικός και θα κινδύνευε να πΓυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Το αστυνομικό τμήμα αδιαφόρησε και σε άλλα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας εράσει τη ζωή του στη φυλακή», είπε ο Νότης Μηταράκης προσβάλλοντας τη μνήμη της νεκρής Κυριακής και την οικογένειά της.

 

Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι λοιπόν ένα κρίσιμο ζήτημα που αυτή η στυγερή δολοφονία, αυτό το ακραίο περιστατικό, θα πρέπει να μας κάνει να αναστοχαστούμε για το πως θέλουμε η Αστυνομία να μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά βίας», υποστήριξε υπονοώντας ότι όλοι οι αστυνομικοί που βγάζουν όπλο, πυροβολούν και σκοτώνουν θα πρέπει να ξέρουν εκ των προτέρων ότι δεν θα διωχθούν για να κάνουν τη δουλειά τους.

 

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Το αστυνομικό τμήμα αδιαφόρησε και σε άλλα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

 

 

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Σοβαρή καταγγελία από δημοτικό σύμβουλο – Ο ίδιος συνόδευσε κοπέλα για να κάνει καταγγελία και δεν έκαναν τίποτα, ανέφερε

 

Για επαναλαμβανόμενα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στα οποία το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων αδιαφόρησε έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Μαξούρας.

 

Ο δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, μιλώντας στο Open, ανέφερε ότι ο ίδιος είχε συνοδεύσει κάτοικο του δήμου προκειμένου να καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία και η αντιμετώπιση που είχαν ήταν η αδιαφορία εκ μέρους των αστυνομικών. 

 

Ο Θόδωρος Μαξούρας ανέφερε ότι βρέθηκε μαζί με την κοπέλα απέναντι σε  τραγελαφική κατάσταση επισημαίνοντας ότι «μόνο γραφιάδες» ήταν οι αστυνομικοί αν και είχαν το καθήκον να προφυλάξουν την κοπέλα.

 

Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι οι αστυνομικοί στους οποίους η Κυριακή έκανε την καταγγελία έκαναν τραγικά λάθη σε όλη τη διαδικασία με αποτέλεσμα η 28χρονη να βρει φριχτό θάνατο από τον πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

 

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί δεν συνέταξαν μηνυτήρια αναφοράδεν έκαναν εκτίμηση και διαχείριση κινδύνου, δεν φρόντισαν η 28χρονη Κυριακή να μεταφερθεί με περιπολικό στο σπίτι της.

 

Σοβαρά ερωτήματα υπάρχουν και για τον αστυνομικό φρουρό που ήταν εντός του φυλακίου ενώ θα έπρεπε να είναι έξω από το φυλάκιο, καθώς μπορεί να βρίσκεται μέσα στο αστυνομικό φυλάκιο μόνον όταν επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ