Νίκος Κορδαλής: "Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα της συμμετοχής κι όχι του καναπέ!"

Σε λιγότερο από 45 ημέρες θα ψηφίσουμε για τις Δημοτικές και τις Περιφερειακές εκλογές οι οποίες αναμένεται να είναι πολύ πιο διαφορετικές από τις προηγούμενες αναμετρήσεις...

 

Αρχικά επανέρχεται το σύστημα των 3/5 αφήνοντας επιτέλους στο παρελθόν την ανόητη παγίδα της απλής αναλογικής, με τον ατέρμονο διάλογο για τον διάλογο και την λήψη αποφάσεων στις οικονομικές επιτροπές(!) και όχι από το εκλεγμένο δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο. 

 

Επιπλέον, η θητεία θα είναι πενταετής και η επίτευξη του 43% από τον πρώτο γύρο εξασφαλίζει πλέον την νίκη. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, η τοπική αυτοδιοίκηση θωρακίζεται θεσμικά, διοικητικά και λειτουργικά.

 

Πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου ο ρόλος των περιφερειών είναι ιδιαίτερα σημαντικός μια και η λήψη αποφάσεων και τελικά ο ορισμός της κατεύθυνσης από την ΕΕ αυτές λογίζει ως "μονάδα μέτρησης".

 

Η ψήφος μας για τις περιφερειακές εκλογές είναι πολύ αναβαθμισμένη. Δεν υπάρχει έτσι η παραμικρή δικαιολογία για αποχή ή χαλαρή ψήφο. 

 

Όπως έχω ξαναγράψει, δυστυχώς ή ευτυχώς, η δημοκρατία είναι το πολίτευμα της συμμετοχής κι όχι του καναπέ!

 

Κορδαλής Νίκος

υποφήφιος περιφερειακός σύμβουλος για την ΠΕ Κορινθίας