Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (25/2/2019) - Χαμηλές θερμοκρασίες και αέρας

Τη Δευτέρα αναμένονται βροχές στα ανατολικά και νότια, καταιγίδες (στα νότια θαλάσσια τμήματα) και χιόνια στα ορεινά και στα ηπειρωτικά ημιορεινά. Την Τρίτη, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο και θα σταματήσουν. Τέλος την Τετάρτη, βροχές θα έχουμε στα ανατολικά και νότια, που πιθανώς να εκδηλωθούν και καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

 

Οι άνεμοι το επόμενο τριήμερο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από την Τρίτη.

 

Τέλος, η θερμοκρασία, που θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, την Τρίτη θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, ενώ παγετός θα σημειώνεται στα ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

 

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα:

 

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, κατά περιόδους αυξημένη συννεφιά με χιονόνερο ή χιόνι και η θερμοκρασία από μείον 6 έως 7 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και το θερμόμετρο από μείον 2 έως 6 βαθμούς.

 

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις, άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από μείον 2 έως 11 βαθμούς.

 

Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και βόρεια ημιορεινά. Ο υδράργυρος από μείον 2 έως 12 βαθμούς.

 

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικά ισχυρές βροχές ή καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης, βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 9 μποφόρ στα δυτικά και το θερμόμετρο από 7 έως 13 βαθμούς.

 

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά, άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις στα νότια 5 με 7 και στα βόρεια 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Ο υδράργυρος από μείον 1 έως 7 βαθμούς.

 

Στην Αττική, τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά. Βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

 

Νεφώσεις με σποραδικές ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά αναμένονται για σήμερα 25 Φεβρουαρίου στην Κορινθία. Άνεμοι Βόρειοι Βορειοανατολικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές του αέρα θα φτάσουν το μεσημέρι τα 60 χιλιόμετρα / ώρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.