Ο Τσίπρας... αλλάζει τα σύνορα: Η Μεγάλη Πρέσπα ανήκει μισή σ'εμάς μισή στη «Βόρεια Μακεδονία»!

Δεν το ξέρει ή πάλι... μπερδεύτηκε; Ο πρωθυπουργός υπέπεσε ακόμα μία φορά σε ένα λάθος 

 

στη γεωγραφία της πατρίδας του. Μετά το... αλησμόνητο «Λέσβο και Μυτιλήνη» που είχε πει εννοώντας πως πρόκειται για δύο ξεχωριστά νησιά, τώρα αποφάσισε να... μοιράσει την Μεγάλη Πρέσπα στην Ελλάδα και στην «Βόρεια Μακεδονία». 

 

Κατά την διάρκεια συνέντευξης στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου ο πρωθυπουργός χαριτολογώντας επιχειρεί να εξηγησει γιατί ο ίδιος μιλάει στον πληθυντικό για «Συμφωνία των Πρεσπών», ενώ ο Σκοπιανός ομόλογός του για «Συμφωνία της Πρέσπας». Υπάρχει εδώ μια ασάφεια, λέει και με τα χαρακτηριστικά αγγλικά του, αναλύει: «Ο φίλος μου ο Ζόραν λέει "Συμφωνία της Πρέσπας", εγώ λέω "Συμφωνία των Πρεσπών" γιατί έχουμε δύο λίμνες εκεί, η μία ανήκει στην Ελλάδα και η άλλη ανήκει μισή στην Ελλάδα και μισή στη Βόρεια Μακεδονία»!

 

Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως ξέχασε ότι τόσο η Μικρή όσο και η Μεγάλη Πρέσπα ανήκουν και στην Αλβανία! 

Στην Μεγάλη Πρέσπα μάλιστα συναντώνται τα τρία κράτη της περιοχής και είναι το δεύτερο «τριεθνές» σημείο των συνόρων της Ελλάδας, μετά του Έβρου (με την Τουρκία και την Βουλγαρία). Επιπλέον μπορεί να παρατηρήσει κανείς ότι σε καμία περίπτωση η λίμνη δεν χωρίζεται «στη μέση», καθώς τα σύνορα στο σημείο εκείνο είναι σαφώς διατυπωμένα.

 

Ο χάρτης της Google στα σύνορα Ελλάδας, Αλβανίας, Σκοπίων 

Υπενθυμίζεται ότι κατά την παρουσία του στην διάσκεψη του Μονάχου, ο πρωθυπουργός διατηρούσε ακόμα και το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εξωτερικών   

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ