Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Παναγιώτη Νίκα

Μετά από τρεις συνεχόμενες θητείες ως Δήμαρχος Καλαμάτας, ο Παναγιώτης Νίκας διεκδικεί το αξίωμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές, έχοντας την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

Το τελευταίο διάστημα κατάφερε να γυρίσει ολόκληρη την Κορινθία θέλοντας να γνωρίσει καλά τον τόπο και τους ανθρώπους του. Στον διάλογο που ανέπτυξε με τους Κορίνθιους άκουσε προσεκτικά τα προβλήματά τους και τους ενημέρωσε αναλυτικά για το πρόγραμμα του συνδυασμού του «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο».

 

Σε μια φιλική συζήτηση που είχαμε μαζί του κατά την προχθεσινή του επίσκεψη στο Λουτράκι, εντοπίσαμε κάποια σημεία που μας βοήθησαν να σχηματίσουμε μια καλύτερη εικόνα που αγγίζει τον αληθινό χαρακτήρα του Παναγιώτη Νίκα. Αξίζει να τα γνωρίσετε γιατί τελικά οι λεπτομέρειες …κάνουν τη διαφορά.

 

 

1.  Ο Παναγιώτης Νίκας είναι Μανιάτης από αγροτική οικογένεια που του μετέδωσε την αγάπη και το σεβασμό που έχει για τη φύση. Μέχρι και σήμερα, η μεγαλύτερη απόλαυση για τον Παναγιώτη Νίκα, είναι όταν έχει ελεύθερο χρόνο (συνήθως τις Κυριακές) να επισκέπτεται το κτήματα του και να φροντίζει ο ίδιος τα ελαιόδεντρα. «Η επαφή με τη γη σε κάνει καλύτερο άνθρωπο», μας είπε.

 

 

2.  Γνωστή, κυρίως στην Καλαμάτα, είναι και η αγάπη του για τα ζώα. Ο ίδιος προσωπικά έχει «υιοθετήσει» τα αδέσποτα του δημαρχείου φροντίζοντας για την τροφή και την περίθαλψή τους.

 

 

3.  Το πρόσφατο τραγικό επεισόδιο κατά την διάρκεια του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα με την απώλεια ζωής του 59χρονου εικονολήπτη, του «στοίχισε» επικοινωνιακά με διάφορα μέσα ενημέρωσης να παρερμηνεύουν τις δηλώσεις του. Η σύζυγος του θύματος παρευρέθηκε πριν λίγες μέρες στην εκδήλωση για γυναίκες του Παναγιώτη Νίκα στην Καλαμάτα βάζοντας τέλος στην παραφιλολογία.

 

 

4. Η καταπολέμηση των κοινωνικών αδικιών είναι πάντα στα πρώτα θέματα της ατζέντας του. Η είδηση μια άνεργης γυναίκας που είχε ανέβει στην ταράτσα του δημαρχείο Καλαμάτας και απειλούσε να αυτοκτονήσει είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ωστόσο χάριν στους αστυνομικούς αλλά και στην άμεση παρέμβαση του Παναγιώτη Νίκα απεφεύχθει ο κίνδυνος. Ο Παναγιώτης Νίκας ως δήμαρχος Καλαμάτας φρόντισε να γίνουν άμεσα ενέργειες ώστε η άνεργη γυναίκα και μητέρα 4 ανήλικων παιδιών να βρει δουλειά.

 

 

5.  Η ένταξη των Ρομά στην κοινωνία και η μείωση της παραβατικότητας δεν αποτελεί αποκλειστικό ζήτημα προς επίλυση μόνο στην Κορινθία. Ο Παναγιώτης Νίκας αγωνίστηκε σκληρά να ξεπεράσει εμπόδια και να εφαρμόσει το σχέδιο του στην Καλαμάτα. Έβαλε τέλος στις παράγκες και στους παράνομους οικισμούς δημιουργώντας οργανωμένο οικισμό (με ιατρείο, σχολείο, κ.α.) έξω από την Καλαμάτα. Ελέγχει ο ίδιος προσωπικά αν τα παιδιά των Ρομά παρακολουθούν κανονικά το σχολείο και δεν εγκαταλείπουν μόλις πάρουν οι γονείς το επίδομα.

 

Φωτογραφία από την επίσκεψη του υποψήφιου περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στο Λουτράκι

 

sfedona.gr