Σε επιφυλακή και σήμερα για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι

Σε ετοιμότητα τίθεται για ακόμη μία ημέρα η Πυροσβεστική, καθώς και σήμερα παραμένει αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς, με τους ισχυρούς ανέμους να επιμένουν. 

 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί, με νέα της ενημέρωση, για τον πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

 

  • Περιφέρεια Αττικής

 

  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα)

 

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία)

 

Μεταξύ άλλων, τίθεται σε αφερμογή το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και της παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές, ενώ θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

 

Χθες, η Πυροσβεστική κλήθηκε να δώσει και πάλι μάχη σε πολλαπλά μέτωπα, καθώς συνολικά εκδηλώθηκαν 46 δασικές πυρκαγιές.

 

Επιμένουν τα μελτέμια

 

Οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να μείνουν ενισχυμένοι μέχρι και την Κυριακή. Χθες, οι ριπές του ανέμου στην Παξιμάδα Καρύστου έφτασαν τα 111 χιλιόμετρα/ώρα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr, ενώ υψηλές ταχύτητες ανέμου κατεγράφησαν στην Ανατολική Στερεά, τη Νότια Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου.

 

Οι άνεμοι, σήμερα, θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 20 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 35 βαθμούς Κελσίου), 16 έως 36 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 23 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη έως τους 32 βαθμούς), 20 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

 

meteo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ