Sinead O’ Connor: Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια σε ηλικία 56 ετών

Πέθανε η διάσημη Ιρλανδή τραγουδίστρια Sinead O’Connor σε ηλικία 56 ετών, με τον θάνατό της να ανακοινώνεται την Τετάρτη 26/7.

 

Η τραγουδίστρια απέκτησε παγκόσμια φήμη με την επική μπαλάντα της Nothing Compares 2 U το 1990 - ένα από τα τραγούδια της δεκαετίας που ξεχώρισαν.

 

Είχε παντρευτεί τέσσερις φορές και είχε τέσσερα παιδιά, τους Jake Reynolds, Roisin Waters και Yeshua Francis Neil Bonadio.

 

  

 

 

Το τέταρτο παιδί της, ο 17χρονος Shane O'Connor, πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο, αφού εξαφανίστηκε από το νοσοκομείο Tallaght όπου νοσηλευόταν, μετά από χρόνια μάχη με προβλήματα ψυχικής υγείας. Ο θάνατός της έρχεται μόλις 18 μήνες μετά τον θάνατο του γιου της.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η καριέρα της έχει καθοριστεί από αμφιλεγόμενες στιγμές, λόγω των ισχυρών της απόψεων αλλά και της μεταστροφής της στο Ισλάμ το 2018.

 

sinead o connor, σινέντ ο κόνορ

Στην τελευταία της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Sinead ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του αείμνηστου γιου της και έγραψε: «Ζω ως νεκρό πλάσμα της νύχτας από τότε. Ήταν ο έρωτας της ζωής μου, το φως της ψυχής μου».

 

 

«Με μεγάλη μας θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο της αγαπημένης μας Σινέντ», αναφέρει η οικογένεια της εκλιπούσης σε μια λιτή ανακοίνωση, ζητώντας παράλληλα από τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν αυτήν τη δύσκολη στιγμή.

 

Γεννημένη στο προάστιο Γκλεναγκίρι του Δουβλίνου, το 1966, η Σινέντ Ο’ Κόνορ πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια. Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν 8 ετών και είχε αποκαλύψει πως την κακοποιούσε συστηματικά η μητέρα της.

 

Δεν δίσταζε να προκαλεί την κοινή γνώμη με τις τοποθετήσεις της σε διάφορα ζητήματα. Τον Οκτώβριο του 1992 είχε σκίσει μια φωτογραφία του πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ στη διάρκεια εμφάνισής της στην τηλεοπτική εκπομπή «Saturday Night Live». Το 2018 ασπάστηκε το Ισλάμ και άλλαξε το όνομά της σε Σουχάντα.

 

Αντιμετώπιζε κατά καιρούς σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, ενώ είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

 

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ εξέφρασε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) τη θλίψη του για τον χαμό της Σινέντ Ο’ Κόνορ, υπογραμμίζοντας πως «η μουσική της αγαπήθηκε σε όλον τον κόσμο και το ταλέντο της ήταν απαράμιλλο». «Συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους φίλους της και σε όλους όσοι αγάπησαν τη μουσική της», αναφέρει ο ιρλανδός πρωθυπουργός.