Συγκλονιστική η ανταπόκριση από Λουτράκι και Κορινθία: Μάζεψαν 2 φορτηγά πράγματα για την Ουκρανία

Δεκάδες κουτες με κουβέρτες, είδη ατομικής υγιεινής, παιδικές τροφές, γάλατα, πάνες, τρόφιμα και φάρμακα συγκεντρώθηκαν από κάθε γωνιά της Κορινθίας, με σκοπό να μεταφερθούν στις εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας. Δείτε το φωτορεπορτάζ του loutraki365.gr...

 

Δυο γεμάτα φορτηγά με πράγματα πρώτης ανάγκης, ξεκίνησαν σήμερα Τρίτη 8 Μαρτίου από τον Ισθμό και σε συνεργασία με το "Όλοι μαζί Μπορούμε", τα είδη που συγκεντρώθηκαν θα μεταφερθούν αεροπορικώς στα σύνορα της Πολωνίας και στη συνέχεια οδικώς, θα φτάσουν στην Ουκρανία.

 

Όλα έγιναν σε συνεννόηση με την πρεσβεία που εξασφάλισε αποθηκευτικούς χώρους ώστε τακτοποιημένα και ταξινομημένα κατά κατηγορία να φτάσουν στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Μάλιστα, είναι τέτοια η ανταπόκριση που χρειάστηκε να παρατείνουν την ώρα της δράσης και πολύ μετά τις 6 που ήταν η αρχική προθεσμία, ώστε όλοι οι πολίτες να προλάβουν να δώσουν τα αντικείμενα που χρειάζονται οι άνθρωποι στην εμπόλεμο Ουκρανία. 

 

Η δράση αλληλεγγύης στον Νομό Κορινθίας, ξεκίνησε από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης από μια γυναίκα με καταγωγή από την Ουκρανία και στη συνέχεια με γοργούς ρυθμούς το αίσθημα της ανθρωπίας επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές.

 

Αντίστοιχα στο Λουτράκι την δράση ανέλαβε η Ιουλία Σαββίδου, η οποία κυριολεκτικά μετέτρεψε το μαγαζί της σε αποθήκη, καθώς πολύ γρήγορα συγκεντρώθηκαν πολλά είδη πρώτης ανάγκης. 

 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο καθώς η βοήθεια των πολιτών αλλά και των καταστημάτων του Λουτρακίου ήταν αρκετά μεγάλη.

 

Η δράση θα συνεχιστεί στο Λουτράκι, για όσους θέλουν να βοηθήσουν και να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης.

 

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να προσφέρουν φάρμακα και τρόφιμα στο" Μεράκι", το οποίο βρίσκεται στην οδό Κανάρη 2 στο Λουτράκι.