ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ομιλία Μητσοτάκη: Το «δεν θα συγκυβερνήσω με παράκεντρα» είναι το συντομότερο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης

«Η τραγική εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί προσβολή στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών, στους συγγενείς τους και στη Δημοκρατία» σημείωνει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενω επισημαίνει πως «παραδέχτηκε και επισήμως για πρώτη φορά το μπάζωμα αλλά μας είπε ότι έγινε για καλό σκοπό. Ντροπή!» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για την ομιλία του Μητσοτάκη

 

Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ομιλία του στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, κάνοντας λόγο για «τραγική εικόνα». Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι ο πρωθυπουργός παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης, ενώ σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «παραδέχτηκε και επισήμως για πρώτη φορά το μπάζωμα αλλά μας είπε ότι έγινε για καλό σκοπό».

 

Παράλληλα σημειώνει πως «η όψιμη μάχη του κατά των συμφερόντων θυμίζει δυστυχώς τον πατέρα του, ο οποίος στην πτώση του αποφάσισε να καταγγείλει τα «διαπλεκόμενα συμφέροντα». Το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης. Όλοι γνωριζόμαστε σε αυτό τον τόπο. Εδώ ξέρουμε και εμείς καλά αυτά που και ο ίδιος ξέρει».

 

 

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σχολιάζει με αιχμηρό τρόπο την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στις παραιτήσεις Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

 

Η τραγική εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί προσβολή στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών, στους συγγενείς τους και στη Δημοκρατία.

 

Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης.

 

Αρνήθηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική με το επιχείρημα ότι θέλουμε να στείλουμε τον Κώστα Καραμανλή φυλακή. Ποιος του το είπε αυτό; Στη Δικαιοσύνη θέλουμε να τον παραπέμψουμε. Θεωρεί βέβαιο ο πρωθυπουργός ότι εάν ο κ. Καραμανλής βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης θα πάει φυλακή; Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε;

 

Αρνήθηκε να απαντήσει ποιος έκανε το μοντάζ της συνομιλίας που δόθηκε στα ΜΜΕ για να θεμελιώσει την πρωθυπουργική ετυμηγορία του ανθρώπινου λάθους. Στην προσπάθεια του, μάλιστα, να υπερασπιστεί τα θλιβερά επιχειρήματα του έκανε αναφορά στην «κρατική» ΕΡΤ. Την θεωρούσαμε δημόσια τηλεόραση. Ξέρει και εδώ κάτι που δεν ξέρουμε;

 

Παραδέχτηκε και επισήμως για πρώτη φορά το μπάζωμα αλλά μας είπε ότι έγινε για καλό σκοπό. Ντροπή!

 

Η όψιμη μάχη του κατά των συμφερόντων θυμίζει δυστυχώς τον πατέρα του, ο οποίος στην πτώση του αποφάσισε να καταγγείλει τα «διαπλεκόμενα συμφέροντα». Το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης. Όλοι γνωριζόμαστε σε αυτό τον τόπο. Εδώ ξέρουμε και εμείς καλά αυτά που και ο ίδιος ξέρει.

 

ΥΓ: Ούτε ένα αντίο στον κ. Παπαπασταύρου και στον κ. Μπρατάκο; Τόση αχαριστία;

 

Στέφανος Κασσελάκης / «Η συγκάλυψη έχει πρόσωπο» - Η φωτογραφία Μητσοτάκη και Καραμανλή

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
 

 

Η φωτογραφία όλο νόημα που δημοσίευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

 

Μια φωτογραφία όλο νόημα που αποτυπώνει τις μεθοδεύσεις συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, δημοσίευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, μετά το πέρας της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

 

«Η συγκάλυψη έχει πρόσωπο» αναγράφεται στο στιγμιότυπο που δείχνει τον πρωθυπουργό και τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, να έχουν γίνει «ένα».

 

Σημειώνεται ότι ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής κάλυψε εκ νέου τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, αρνούμενος να δεσμευτεί στη συγκρότηση προανακριτικής που θα τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη. «Αν πιστεύετε ότι πρέπει να συσταθεί προανακριτική για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή κατά του κ. Καραμανλή, να το τεκμηριώσετε, να το φέρετε στη Βουλή και να το συζητήσουμε», είπε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα τίναξε στον αέρα το αφήγημα της ΝΔ στην Εξεταστική, λέγοντας πως αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717, το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί, ενώ το γαλάζιο πόρισμα αποδίδει όλες τις ευθύνες στο ανθρώπινο λάθος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ