Τετέλεσται- Πασχαλινή Συναυλία Φιλαρμονικής Λουτρακίου

Η Φιλαρμονική Λουτρακίου, στο δρόμο προς την κορύφωση του Θείου Πάθους τη Μεγάλη Εβδομάδα, παρουσιάζει την Κυριακή των Βαΐων την πασχαλινή συναυλία «Τετέλεσται» στις 20:30 το απόγευμα στο Συνεδριακό κέντρο Λουτρακίου 

 

Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει έργα απόλυτα συνυφασμένα την κατάνυξη της περιόδου, όπως αποσπάσματα από το Stabat Mater του Pergolezi, το Messiah του Handel, το Poco Allegretto από την Τρίτη συμφωνία του Brahms, αποσπάσματα από την Ηρωική συμφωνία του Beethoven, το Trauermarch του Mendelssohn, το Locus Iste του Bruckner, εγκώμια της Μ. Εβδομάδας κ.ά.

 

Στη συναυλία θα παρουσιαστεί σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση το Πένθιμο Εμβατήριο «Τετέλεσται» που συνέθεσε για τη Φιλαρμονική Λουτρακίου ο αρχιμουσικός της Παλαιάς Φιλαρμονικής, Σπύρος Προσωπάρης.

 

Συμμετέχει το γυναικείο φωνητικό σύνολο Opus Femina της Φάλιας Παπαγιαννοπούλου.Τη συναυλία διευθύνει ο αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος.

 

Παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

Τιμή Εισιτηρίου: 5 ευρώ

 

Διάθεση από τα καταστήματα Ύφος στο Λουτράκι, το Βιβλιοπωλείο Οικονόμου στην Κόρινθο και ηλεκτρονικά μέσω της Ticket Services.

 

Έναρξη Προπώλησης την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024.