Τι βρήκε στην έφοδό της στο Spa Λουτρακίου η Επιθεώρηση Εργασίας

Όπως σας είχε ενημερώσει το loutraki365.gr, κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο το πρωί της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου στο Υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ιδιαίτερη ανησυχία τη στιγμή που το κλιμάκιο ζήτησε τις συμβάσεις των εργαζομένων. Υπάλληλος της επιχείρησης, κατήγγειλε στο ΣΕΠΕ, ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν έχουν λάβει ποτέ στα χέρια τους τις συμβάσεις τους, οι οποίες παραμένουν ερμητικά φυλαγμένες, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η εργαζόμενη, σε γραφείο στελέχους της επιχείρησης. Μάλιστα, οι συμβασιούχοι, οι οποίοι ανήκουν στην εταιρία του Γεωργίου Σουρλή, δεν είναι καν σε θέση να γνωρίζουν επίσημα την ημέρα που τους καταβάλλεται το ποσό της μισθοδοσίας τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, υπήρξε και ένα ζήτημα με το ωράριο και τα άτομα που παρευρίσκονταν τη συγκεκριμένη ώρα της επίσκεψης του ΣΕΠΕ στο Spa.

 

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι παρά τα όποια προβλήματα, στους 24 συμβασιούχους, φέρεται να έχει καταβληθεί ο μισθός του πρώτου 15ημέρου του Αυγούστου.

 

Το κλιμάκιο του ΣΕΠΕ, κατέγραψε τα πάντα και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να συντάξει το Δελτίο Ελέγχου.

 

Όσο για τον κύριο Σουρλή; Πρόκειται για έναν άνθρωπο που... "διευκολύνει" κατά καιρούς το Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν αμοίβεται για τις υπηρεσίες που προσφέρει ή αν βοηθάει αφιλοκερδώς.

 

Χαρακτηριστικό είναι ότι εκτός της μίσθωσης προσωπικού για τις ανάγκες του Υδροθεραπευτηρίου, έχει... "διευκολύνει" το Δήμο και στη μελέτη βιωσιμότητας του Γυάλινου Κτιρίου, καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου σε παλαιότερο Δημοτικό Συμβούλιο, "ο κύριος Σουρλής έλαβε από το Δήμο χρήματα τα οποία στη συνέχεια έδωσε στον κ. Πάγκαλο της Σχολής Καλών Τεχνών". Με λίγα λόγια, επειδή ο κύριος Πάγκαλος, που πραγματοποίησε τη μελέτη βιωσιμότητας, δεν μπορούσε για κάποιο λόγο να πληρωθεί απ' ευθείας από το Δήμο, ο κύριος Σουρλής, λειτούργησε ως "μεσάζοντας".

 

Επίσης, ο κύριος Σουρλής, είχε πάρει απ' ευθείας ανάθεση τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του 2015 και του 2016, τη λειτουργία της Μουσικής Σχολής, την παροχή υπηρεσιών για τη Φιλαρμονική Λουτρακίου, αλλά και την υπηρεσία υποστήριξης της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου.

 

Το ρεπορτάζ του loutraki365.gr, συνεχίζεται και τα κομπιουτεράκια αναμένεται να πάρουν φωτιά.