Τουρισμός: Στα επίπεδα του 2019 η φετινή κίνηση

Στα επίπεδα του 2019 και λίγο πιο πάνω σε κάποιες περιοχές εκτιμά ο Πρόεδρος της ΠΟΞ (Ομοσπονδία Ξενοδόχων) και της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, ότι θα διαμορφωθεί η τουριστική κίνηση στη χώρα μας φέτος. Θέτει, δε, τρεις προτεραιότητες για τη νέα Κυβέρνηση, προκειμένου όπως τονίζει να μπορέσει ο ελληνικός τουρισμός να συνεχίσει να κινείται ψηλά.

 

Ο Ιούλιος και σύμφωνα με τις υπάρχουσες κρατήσεις και ο Αύγουστος, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΞ, χαρακτηρίζονται από υψηλή κίνηση, ενώ στον αντίποδα ο Μάϊος δεν εξελίχθηκε όσο θετικά αναμενόταν λόγω της καιρικής αστάθειας, η οποία επηρέασε σαφέστατα τον οδικό τουρισμό στη Βόρεια Ελλάδα, όπως επίσης εν μέρει και την κίνηση του Ιουνίου.

 

Στη συνέχεια οι πυρκαγιές του Ιουλίου σαφώς άφησαν το αποτύπωμά τους αλλά η εικόνα των κρατήσεων για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και το πολύ καλό δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου οδηγούν σε μια εικόνα τουριστικής κίνησης των επιπέδων του 2019 με υπέρβασή τους ανά περιοχές. Η φετινή – όπως τονίζει ο Πρόεδρος της ΠΟΞ – είναι μια «κανονική χρονιά» μετά από αρκετά χρόνια.

 

Οι τιμές φέτος, όπως σημειώνει επίσης ο κ.Τάσιος, είναι αυξημένες κατά κανόνα κατά 10%-12% και οι μεγάλες αυξήσεις αποτελούν εξαιρέσεις και όχι τον κανόνα, ενώ οι κύριες χώρες προέλευσης των φετινών τουριστών στη χώρα μας είναι η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία, οι Κάτω Χώρες και η Πολωνία.