Βρέθηκε η λύση για το ζεστό νερό της Περαχώρας;

Τη λύση που, κατά τη γνώμη του, θα δώσει τέλος στο πρόβλημα με το ζεστό νερό που φτάνει στις βρύσες εκατοντάδων καταναλωτών της Περαχώρας, παρουσίασε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, ο χημικός μηχανικός και Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ., Κώστας Μπεκιάρης...

 

Στην εισαγωγή του, ο Κώστας Μπεκιάρης, παρουσίασε το ιστορικό του έργου, ξεκαθαρίζοντας ότι τυπικά έχει ολοκληρωθεί από τον εργολάβο, ωστόσο δεν έχει παραλειφθεί από το Δήμο, αφού σε αυτές τις διαδικασίες πάντα υπάρχει ένα χρονικό διάστημα στο οποίο ελέγχεται το έργο σε πλήρη λειτουργία. Συγκεκριμένα, ανέφερε: "Έχει τελειώσει το φυσικό αντικείμενο του έργου. Η δουλειά, δηλαδή του εργολάβου, έχει ολοκληρωθεί. Όμως, το έργο δεν έχει παραλειφθεί ακόμα, διότι υπάρχει μια περίοδος περίπου 14 μηνών κατά την οποία, ελέγχουμε αν το έργο, λειτουργεί σωστά. Ακόμα, μένουν έξι μήνες περίπου. Καθ' όλη τη διάρκεια του έργου, γίνοταν συνεχείς έλεγχοι από διάφορες κρατικές υπηρεσίες. Μάλιστα, μία από αυτές βρήκε ότι το κομμάτι της ασφάλτου που έριξε ο εργολάβος στην αποκατάσταση ήταν πιο αραιό απ' ότι προβλέπουν οι τεχνικές προδιαγραφές. Και λόγω αυτής της παράλειψης έκοψε πρόστιμο στον εργολάβο περίπου 13.000 ευρώ. Η σύμβαση Δήμου - εργολάβου, δεν αναφέρει πουθενά ότι ο εργολάβος οφείλει να παραδώσει συγκεκριμένη θερμοκρασία στο δίκτυο. Άρα δεν μπορούμε να του πούμε ότι το νερό είναι ζεστό, άρα δεν έκανε καλά τη δουλειά του. Εμείς, από την πρώτη στιγμή, αποδεχτήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα στην Περαχώρα. Η Τεχνική Υπηρεσία, από την πλευρά της, δεν το δεχόταν αυτό. Μέχρι σήμερα, υπάρχει διάσταση ανάμεσα στην Γενική Διεύθυνση και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για το αν υπάρχει πρόβλημα ή όχι".

 

Στη συνέχεια της ομιλίας του, παρουσίασε την λύση που έχει προκριθεί ώστε να σταματήσει το μαρτύριο της (ζεστής) σταγόνας με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι κάτοικοι της Περαχώρας, τονίζοντας ότι : Στο τελευταίο ΔΣ της ΔΕΥΑΛ, πρότεινα να φύγει το νερό και να πάει προς τα κάτω. Δεν είναι αναγκαίο να πάει στην Βουλιαγμένη. Το θέμα είναι να φύγει το νερό από το χωριό και να πάει προς άλλο μέρος. Να κυκλοφορήσει το νερό, δηλαδή, ούτως ώστε να πέσει η θερμοκρασία του. Η πρότασή μου, όμως, δεν μπορούσε να συζητηθεί. Και ο λόγος, είναι ότι το φυσικό μεταλλικό νερό, αποτελεί με Προεδρικό Διάταγμα, ιδιοκτησία του Δήμου. Η ΔΕΥΑ, είναι διαχειριστής των δικτύων και δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση. Για να μεταφερθεί δηλαδή το νερό, πρέπει να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο. Ερχόμαστε λοιπόν, στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να μας επιτρέψετε για λίγες ημέρες, δοκιμαστικά, να μεταφέρουμε το νερό προς άλλη περιοχή. Εγώ είμαι σίγουρος ότι η λύση είναι αυτή και το τονίζω για να γραφτεί στα πρακτικά. Αν η δοκιμή είναι επιτυχής, θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν"...

 

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα, τοποθετήθηκε σειρά δημοτικών συμβούλων και δημοτών, με αποτέλεσμα η συζήτηση να κρατήσει περίπου 2,5 ώρες!

 

Υπέρ της πρότασης, ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, πλήν του επικεφαλής του συνδυασμού "Επιλογή Ευθύνης", Κωστή Ζερβού, αλλά και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστου Ασημακόπουλου, ο οποίος ψήφισε λευκό.

 

Δείτε όλη τη συζήτηση: