25 εκατ. ευρώ στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Χρηματοδότηση ύψους 25 εκατ. ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για  αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου.

 

Οι παρεμβάσεις στοχεύουν στην διευθέτηση των ρεμάτων Πραθίου, Κατουνίστρας και Καρέλη και σε κάποιες πρόσθετες εργασίες, εντός αυτών, για να αντιμετωπιστούν τα πλημμηρικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν στο παρελθόν.

 

Το έργο έχει προϋπολογισμό 25 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται απ’ την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων την Κεντρική Αναπτυξιακή Τράπεζα και το ΕΣΠΑ.

 

Αναφερόμενος στο θέμα ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Γκιώνης, δήλωσε τα εξής:

 

“Εξασφαλίζουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την κατασκευή έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών, ενώ αναβαθμίζουν αισθητά τις υποδομές του Δήμου μας.  Η υλοποίηση του έργου είναι ιδιαίτερα επείγουσα και απολύτως αναγκαία για την προστασία των οικισμών και των οδικών αξόνων, για την αναβάθμιση και την ασφάλεια της περιοχής από φαινόμενα πλημμυρογέννεσης. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Ταγαρά, για την αμέριστη και αδιάκοπη στήριξή του, στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής που έχει ανάγκη ο Δήμος μας”.