25η Μαρτίου: Τι ώρα θα ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση στο Λουτράκι

Η Επέτειος της 25ης Μαρτίου θα εορταστεί με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια στην πόλη του Λουτρακίου.

 

Το πρωί του Σαββάτου θα τελεστεί Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.

 

Η μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Λουτράκι θα ξεκινήσει στις 11:30π.μ., ενώ θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από μαθήτριες και μαθητές, στην Πλατεία 25ης Μαρτίου.

 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα:

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Μαρτίου 2023

 

Ώρα 09:45 Προσέλευση Επισήμων στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

 

Ώρα 10:00 Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ.κ. Αγαπίου.

 

Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας από την Εκπαιδευτικό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου, κα Δόσχορη Ευαγγελία.

 

Στη Δοξολογία καλούνται να παραστούν:

 

Οι Εκπρόσωποι των Πολιτικών, Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών, ο Δήμαρχος, οι Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ή εκπρόσωπος αυτών, οι Εκπρόσωποι Εφέδρων Αξιωματικών, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, οι Εκπρόσωποι Σωματείων και Τοπικών Φορέων, οι Εκπρόσωποι των Ενώσεων τοπικού χαρακτήρα, οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων ή εκπρόσωπος αυτών με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών, με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους.

 

Ώρα 10:50 Μετά το τέλος της Δοξολογίας, θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο και κατάθεση στεφάνων από τις Πολιτικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές, τα Σωματεία και τις Ενώσεις, τους Συλλόγους, τους Φορείς και τα Σχολεία.
Ακολούθως, θα τηρηθεί ενός (1) λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

 

Ώρα 11:30 Ακολουθεί παρέλαση ενώπιον των Επισήμων, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, επί της κεντρικής λεωφόρου, από το ύψος του κινηματογράφου «ΗΛΕΚΤΡΑ» έως το ύψος της οδού 28ης Οκτωβρίου.

 

Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από μαθήτριες και μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου, του Γυμνασίου Λουτρακίου και του Γενικού Λυκείου Λουτρακίου στην Πλατεία 25ης Μαρτίου.

 

Τα θέματα της ιεροτελεστίας θα ρυθμίσει ο υπεύθυνος του Ιερού Ναού και τα θέματα της κυκλοφορίας και της τάξης το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.

 

Τελετάρχες: Ιωάννου Αικατερίνη – Γκιώνη Ειρήνη