338 μετανάστες θα μείνουν στο "Ηλιόχαρη" - Δείτε μέχρι πότε

Ευρεία σύσκεψη διάρκειας μιάμισης περίπου ώρας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα (31/10) στο Δημαρχείο Λουτρακίου, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Κλάπα, των Βουλευτών Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μαρίας Θελερίτη, κ. Γιώργου Ψυχογιού και κ. Γιώργου Τσόγκα, του Δημάρχου κ. Γκιώνη και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, για το θέμα της εγκατάστασης οικογενειών προσφύγων στο ξενοδοχείο Ηλιόχαρη στους Αγίους Θεοδώρους.

 

Η συζήτηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών κατόπιν αιτήματος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, εξέλιξη που δημιούργησε αρχικά ένταση μεταξύ των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων που ήθελαν να παρακολουθήσουν τη σύσκεψη αυτή.

 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στο γιατί δεν υπήρξε ενημέρωση στην Δημοτική Αρχή σχετικά με την έλευση των μεταναστών σε τουριστικό κατάλυμα των Αγίων Θεοδώρων εκ μέρους των αρμοδίων. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Θελερίτη, διευκρίνησε ότι ενημέρωση γίνεται στις περιπτώσεις μόνιμης εγκατάστασης προσφύγων και όχι στις περιπτώσεις προσωρινών δομών όπως είναι η φιλοξενία των προσφύγων στους Αγίους Θεοδώρους.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη σύσκεψη απουσίαζε ο Βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρίστος Δήμας. Όπως απάντησε ο ίδιος σε σχετικό ερώτημα του loutraki365.gr, δεν είχε κληθεί.

 

Στη συνέχεια, η συζήτηση μεταφέρθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου παρουσία των Κορινθιακών ΜΜΕ, φορέων του Δήμου και πολιτών των Αγίων Θεοδώρων ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Κλάπας, τόνισε ότι η σύμβαση του ξενοδοχείου με τον Οργανισμού 

 

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

Για το πόσοι μετανάστες θα φιλοξενηθούν συνολικά στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο: "Στο ξενοδοχείο θα φιλοξενηθούν συνολικά 338 μετανάστες μέχρι τον Μάρτιο, ενώ αν χρειαστεί η παραμονή τους θα παραταθεί για 1 μήνα το πολύ. Αυτό, γίνεται για να μην ξεχειμωνιάσουν οι άνθρωποι στα νησιά και να είναι πιο ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσής τους.

 

Για τις δομές φιλοξενίας: Όλοι οι μετανάστες θα υποστηριχθούν ιατροφαρμακευτικά με ιατρική μονάδα που θα εγκατασταθεί μέσα στο ξενοδοχείο, ενώ εάν προκύψει κάποιο σοβαρό περιστατικό, αυτό θα μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Όσο για τα παιδιά, αυτά είναι μικρής ηλικίας και συνεπώς δεν χρειάζεται να πάνε στα σχολεία της πόλης".

 

Για την μικρή Αστυνομική Δύναμη του ΑΤ Αγίων Θεοδώρων: "Υπάρχει η πρόθεση να αυξηθεί το προσωπικό στο ΑΤ Αγίων Θεοδώρων"

 

Στην ερώτηση του loutraki365.gr, για το αν υπάρχει περίπτωση να φιλοξενηθούν και άλλοι μετανάστες στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και την Κορινθία, απάντησε: "Δεν μπορώ να δεσμευθώ για κάτι. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταφοράς και φιλοξενίας μεταναστών, έληξε στις 29 Οκτωβρίου. Δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει άλλο και πότε θα γίνει αυτό. Μου ζητάτε να δεσμευθώ; Μπορώ να το κάνω αυτό; Μπορώ να λύσω το Μεταναστευτικό; Το μόνο που ξέρω είναι ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν έχουν ενταχθεί άλλα ξενοδοχεία της περιοχής".