3ημερο σεμινάριο από την Μαρία Ευθυμίου στο Καλογεροπούλειο

Η Μαρία Ευθυμίου, αν.καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών,  είναι μια εξέχουσα ιστορικός και συγγραφέας που χάριν στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Κορίνθου θα έχουμε και πάλι τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουμε σε ένα τριήμερο Σεμινάριο Ιστορίας με ελεύθερη συμμετοχή.

 

 

Το Σεμινάριο έχει θέμα:

 

 

«Η επανάσταση του 1821: Ένα δύσκολο εγχείρημα μιας περίπλοκης κοινωνίας»

 

 

 4 – 6 Οκτωβρίου 2019 , Καλογεροπούλειο ίδρυμα Κορίνθου

 

 

Ώρες Διαλέξεων:

 

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου  18.00 – 21.30

Σάββατο 5 Οκτωβρίου      18.00 – 21.30

Κυριακή 6 Οκτωβρίου      10.30-13.30

 

 

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 27410 22385

 

 

Απόσπασμα από συνέντευξη της Μαρίας Ευθυμίου στο lifo.gr:

 

 

«Η ιστορία γοητεύει το ελληνικό κοινό. Το δείχνει αυτό το ευπώλητο των βιβλίων Ιστορίας σήμερα στη χώρα μας. Φαίνεται ότι στην Ελλάδα της κρίσης αναζητούμε απαντήσεις στο παρελθόν ώστε να εξηγήσουμε το παρόν. Είναι θετικό δείγμα αυτό, και αισιόδοξο. Ίσως, ως κοινωνία, είμαστε πράγματι μπροστά σε εσωτερική αλλαγή. Γιατί όλα στη ζωή μας είναι ιστορία. Μια διαρκής αλληλουχία. Μια άφατη μνήμη.
Η Ιστορία είναι ο κώδικάς μας, το στίγμα και ολόκληρη η ύπαρξή μας. Και μέσα από αυτήν ξανασυζητάμε το «τώρα» σε βάσεις βαθιές και ουσιαστικές. Γινόμαστε, δηλαδή, βαθύτεροι, ουσιαστικότεροι και δυνατότεροι. Γιατί η μεγαλύτερη επανάσταση είναι αυτή που συμβαίνει μέσα μας. Ως άνθρωποι αλλάζουμε και προχωράμε μόνο όταν αντιλαμβανόμαστε τι κάναμε λάθος». 

 

sfedona.gr