7 λεωφορεία στο στρατόπεδο Κορίνθου

Παρά το γεγονός, πως οι περισσότεροι από τους μετανάστες που έρχονται στην ανοιχτή δομή της Κορίνθου αποφασίζουν να φύγουν από τον χώρο λόγω μεγάλων ελλείψεων που υπάρχουν, η κυβέρνηση προχωράει σε επιπλέον μεταφορές προς το στρατόπεδο Κορίνθου.

 

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης έφτασαν συνολικά 7 λεωφορεία, που σύμφωνα με την αστυνομία μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες από την κατάληψη κτιρίου επί της οδού Οκτάβιου Μερλιέ και Πρασσά, στην Αθήνα, το οποίο εκκενώθηκε χθες.

 

Αυτή τη στιγμή ο καιρός είναι ιδιαίτερα άστατος στην Κόρινθο, αλλά και σε όλες τις γύρω περιοχές, οπότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν προβλήματα στην ανοιχτή δομή. Υπενθυμίζουμε ότι γύρω από τις σκηνές που έχουν στηθεί υπάρχει χώμα, το οποίο θα γίνει σύντομα λάσπη, ενώ ήδη εμφανίστηκε το πρώτο σοβαρό θέμα στην υδροδότηση, λόγω των εγκαταστάσεων που είχαν μείνει για χρόνια κλειστές.

 

Στα δωμάτια που έχουν σχεδιαστεί εντός της δομής, πλέον βρίσκονται ελάχιστοι άνθρωποι, από τη στιγμή που οι περισσότεροι επέλεξαν να μην μείνουν εκεί και να επιστρέψουν στην Αθήνα, ενώ άλλοι που εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες πήραν τον δρόμο για οργανωμένες δομές με γιατρούς και όχι μόνο.

 

Μένει να δούμε, όταν πια θα σταθεροποιηθεί η προσέλευση στο στρατόπεδο Κορίνθου, ποιος θα είναι ο τελικός αριθμός ανθρώπων που έμειναν εκεί, αλλά και το που επέλεξαν να μείνουν όσοι έφυγαν.

 

Αξίζει να αναφερθεί, ότι μέχρι τώρα υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για την εκκένωση των καταλήψεων, καθώς οι μετανάστες στα σημεία αυτά είχαν βρει ασφάλεια και ανθρώπινες – σε μεγάλο βαθμό – συνθήκες διαβίωσης.

 

korinthostv.gr