ΑΔΕΔΥ: «Κατεβάζει» ρολά το Δημόσιο την Πέμπτη. Ποιοι απεργούν

Σε απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

 

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει απεργία από τις 11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, για τους εργαζόμενους με κάθε σχέση εργασίας σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ «απαιτεί από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης. Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας και άμεσα την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ».

 

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 στο Σύνταγμα.

 

ΑΔΕΔΥ: «Κατεβάζει» ρολά το Δημόσιο την Πέμπτη – Ποιοι απεργούν

 

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

 

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 11:00πμ έως τη λήξη του ωραρίου για τους εργαζόμενους, με κάθε σχέση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα, απαιτώντας από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης. Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας και άμεσα την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ.

 

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στη συγκέντρωση των Σωματείων τους την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 12:00, στο Σύνταγμα».

 

Απεργούν και οι λογιστές

 

Με στάση εργασίας συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και οι λογιστές. Σύμφωνα με την ανακοινωσή τους: «Σήμερα 18 Ιουνίου οι ενώσεις λογιστών αποφάσισαν την πραγματοποίηση 4ωρης Στάσης Εργασίας, την Πέμπτη 20 Ιουνίου, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ».

 

Στην απεργία και τα Εργατικά Κέντρα

 

«Σήμερα 18 Ιουνίου προχώρησαν σε έκτακτες συνεδριάσεις τα Διοικητικά Συμβούλια των Εργατικών Κέντρων Αθήνας ,του Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής και του Πειραιά , αποφάσισαν την πραγματοποίηση 4ωρης Στάσης Εργασίας, την Πέμπτη 20 Ιουνίου, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ».

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

 

ΚΑΙ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ !

 

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να αποσύρει την κατάπτυστη τροπολογία που βάζει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ, πετώντας δεκάδες εργαζόμενους στον δρόμο και στην ανεργία και οδηγεί στον μαρασμό μεγάλες περιοχές πέντε νομών, με σκοπό την εκποίηση της περιουσίας της επιχείρησης.

 

Δεν θα περάσουν τα σχέδια της Κυβέρνησης!

 

Να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων και να λειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ με βάση τις ρεαλιστικές προτάσεις των σωματείων.

 

Με χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της, και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό, να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των κατοίκων της περιοχής με ανανέωση των συμβάσεων εργασίας όλων των εργαζομένων μέχρι τη μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη.

 

Την συντήρηση, τον εκσυγχρονισμό, την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και τη συνέχιση της εργασίας των εργαζομένων σε αυτή

 

Να μην ερημώσουν τα χωριά της περιοχής.

 

Όλοι και όλες συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας και δίνουμε δυναμικό παρών στην προσυγκέντρωση στις 11.30 π.μ στην Ομόνοια και στη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ!»

 

Ηλεκτροπληξία από το ρεύμα: Εγκαταλείπουν το πράσινο τιμολόγιο. Η νέα επιλογή

 

Ηλεκτροπληξία από το ρεύμα: Εγκαταλείπουν το πράσινο τιμολόγιο – Η νέα επιλογή

Καθώς τα κίτρινα τιμολόγια ρεύματος έχουν λιγότερες διακυμάνσεις -σε σχέση με τα πράσινα τιμολόγια-, γίνονται «αυτόματα» πιο ελκυστικά για τους καταναλωτές αφού πλέον η πλειοψηφία των καταναλωτών που επιλέγουν να αλλάξουν πάροχο διαλέγουν τα κίτρινα τιμολόγια ενώ ένα μικρότερο ποσοστό επιλέγει φυσικά τα μπλε τιμολόγια με την σταθερή τιμή στο ρεύμα.

 

Μάλιστα η αναλογία μεταξύ αυτών των δύο επιλογών είναι 70% τα κίτρινα τιμολόγια και 30% τα μπλε τιμολόγια.

 

Τονίζεται ότι και τα δύο ανάλογα με την περίοδο, μπορεί να είναι και φθηνότερα από τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος..

 

Πάντως αυτό που δείχνουν μέχρι στιγμής οι αριθμοί είναι ότι τα κίτρινα ex post τιμολόγια να είναι φθηνότερα από τα πράσινα.

 

Ένας ακόμα λόγος που επιλέγουν οι καταναλωτές το κίτρινο χρώμα είναι και η δέσμευση καθώς δεν είναι απαραίτητο να παραμείνει με συμβόλαιο κάποιος για τουλάχιστον έξι μήνες ή παραπάνω στον ίδιο πάροχο.

 

Πάντως ειδικοί που επιβλέπουν στενά τη λιανική αγορά ρεύματος εξηγούν ότι τα κίτρινα τιμολόγια τείνουν να είναι φθηνότερα από τα πράσινα, καθώς ενσωματώνουν μικρότερο ρίσκο κάτι που αντικατοπτρίζεται στην τελική χρέωση του κάθε προμηθευτής.

 

Υπό αυτό το πρίσμα, οι εταιρείες προμήθειας επικεντρώνονται στη διαμόρφωση ελκυστικών πακέτων για τα κίτρινα τιμολόγια ενώ αντίθετα, στα πράσινα τιμολόγια, οι προμηθευτές δεν έχουν λόγο, καθώς η διαδικασία είναι στο περίπου προκαθορισμένη.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ