Ο Ορμπελίν Πινέδα και η οψιόν αγοράς του προϊδεάζουν για νέο σίριαλ το τρέχον καλοκαίρι και δεν είναι βέβαιο τι θα ήθελαν στην ΑΕΚ να συμβεί με τα 8 εκατ. ευρώ.
Εύλογο είναι το ερώτημα μετά την αποχώρηση του Ματίας Αλμέιδα, πώς να σκέφτεται άραγε ο Ορμπελίν Πινέδα γι’ αυτό;
Έχει χρόνο να το επεξεργαστεί, πέταξε την Τρίτη (13/5) οικογενειακώς για την παρτίδα του κι εκεί θα ζυγίσει ξανά τα πράγματα μετά το σίριαλ του περασμένου καλοκαιριού και την επίμονη προσπάθειά του να πάρει μεταγραφή για τη Μοντερέι.
Ο 29χρονος Μεξικανός έφυγε διακοπές δίχως να έχει πρόταση από την ΑΕΚ για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών, με αυξημένες αποδοχές για τον ίδιο.
Ήταν μία σκέψη που δεν έγινε εν τέλει πράξη, ίσως γιατί υπήρχαν πολύ πιο σημαντικές υποθέσεις να διευθετηθούν με πρωταρχική αυτή που αφορούσε στο διαζύγιο με τον Ματίας Αλμέιδα.
Πολλά έχουν αλλάξει συγκριτικά με όσα ίσχυαν το περασμένο καλοκαίρι. Αφενός ούτε και τότε εμφανίστηκε εν τέλει ομάδα που να θέλει να πληρώσει ποσό κοντά στη ρήτρα των 8 εκατ. ευρώ (τοις μετρητοίς) η οποία τίθεται σε εφαρμογή το τρέχον καλοκαίρι, αφετέρου η εικόνα του Πινέδα είναι πολύ διαφορετική από τότε. Προς το χειρότερο…
Η τρίτη σεζόν του με τη φανέλα της ΑΕΚ δεν ήταν καλή, πολύ μακριά από την πρώτη που ήταν η top, μα ούτε καν κοντά στη δεύτερη.
Τα ατελείωτα υπερατλαντικά ταξίδια κι η κόπωση από τους ασταμάτητους αγώνες με την εθνική του Μεξικού, συνέβαλαν στο να παρουσιάζεται αγνώριστος φέτος.
Να θέλει, να προσπαθεί, αλλά να μην μπορεί.
Και για τούτο δεν οφείλεται μόνο η “κακοφτιαξιά” του ρόστερ, αλλά η δική του υπερβολική επιβάρυνση, η οποία ήταν ολοφάνερη στις μετρήσεις των τελευταίων δύο μηνών.
Το χειρότερο είναι ότι κι αυτό το καλοκαίρι θα ξεκουραστεί ελάχιστα, καθώς πολύ σύντομα θα μπει εκ νέου σε αγωνιστικές υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα.
Τι είναι αλήθεια καλύτερο για την ΑΕΚ
Αυτή η σκέψη για επέκταση συμβολαίου με αυξημένες αποδοχές δεν έχει εγκαταλειφθεί, αλλά δεν είναι πλέον προτεραιότητα.
Ο Πινέδα έχει ήδη ένα μεγάλο συμβόλαιο, κάπου στο 1,3 εκατ. ευρώ ετησίως κι η ΑΕΚ ίσως περιμένει να διαπιστώσει αν τελικά υπάρχει η διάθεση από κάποια ομάδα του Μεξικού να έρθει και να πληρώσει 8 εκατ. ευρώ (τοις μετρητοίς) προκειμένου να τον αγοράσει.
Η αισιοδοξία δεν είναι διάχυτη για κάτι τέτοιο, το πιο ευνοϊκό σενάριο για να συμβεί αυτό θα ήταν να επιστρέψει εκεί ο Αλμέιδα κι ακολούθως να απαιτήσει την αγορά του από την ΑΕΚ.
Ωστόσο, ο Αργεντινός προπονητής δεν φαίνεται ότι έχει στις προτεραιότητές του να ενεργοποιηθεί εκ νέου στο Μεξικό.
Η “Πινεδολογία” έχει κοπάσει στην πατρίδα του διεθνούς ποδοσφαιριστή, έπαψαν τα δημοσιεύματα που παρουσίαζαν ομάδες διατεθειμένες να πληρώσουν το buy out των 8 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν.
Πιο πιθανό φαντάζει αυτή τη στιγμή να προσεγγίσουν την ΑΕΚ ομάδες προσφέροντας λιγότερα χρήματα, πατώντας στην ηλικία (μπήκε στα 30), αλλά και στην εικόνα του τελευταία.
Από εκεί και πέρα, ο ίδιος ο Πινέδα δεν θα καθορίσει την όποια στάση του με το σκεπτικό της φυγής του Αλμέιδα.
Δεν γίνεται να είναι πάντα μαζί, ούτε άφησε ποτέ να αιωρείται ότι θα αποχωρήσει από την ΑΕΚ όταν θα έχει φύγει ο Πελάδο.
Αν μια μεγάλη πρόταση καταφτάσει, έστω κι αν δεν είναι στα 8 εκατ. ευρώ της ρήτρας, τότε η Ένωση θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά αν το συμφέρον της είναι να τον παραχωρήσει ή να τον κρατήσει με το ρίσκο να έχει έναν ποδοσφαιριστή σε φάση μόνιμης μετακίνησης και αδιάκοπης, non stop φθοράς από αγώνες.
Θα είναι και αυτή μια στρατηγικής σημασίας απόφαση.