ΑΕΚ: Μονόδρομος η νίκη με τον Ολυμπιακό για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, το πλάνο του Αλμέιδα


Η ΑΕΚ θέλει τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό για να παραμείνει ενεργή στη μάχη της δεύτερης θέσης στα playoffs της Stoiximan Super League. Οι σκέψεις του Ματίας Αλμέιδα για το πώς θα παρατάξει την ενδεκάδα.

 

Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena (27/04, 20:00, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) και θέλει να βάλει τέλος στο σερί ηττών στα playoffs της Stoiximan Super League, ώστε να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση, ήτοι το καλύτερο δυνατό που μπορεί για φέτος, στα προκριματικά του Champions League.

 

Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα τη φέρει σε δυσμενή θέση ως προς αυτόν τον στόχο, καθώς είναι στο -3 από τον Παναθηναϊκό (ο οποίος την ίδια ώρα φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα) και τα περιθώρια θα στενέψουν αρκετά για εκείνη.

 

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα, που δεν θα είναι στον πάγκο λόγω της κόκκινης και διαμαρτυρήθηκε συμβολικά γι’ αυτό, υπέστησαν δύο βαριές ήττες από τον Ολυμπιακό φέτος και καλούνται να αντιδράσουν σε αυτό με μια νίκη που θα τους ανεβάσει αρκετά το ηθικό ενόψει και των άλλων δύο ντέρμπι που ακολουθούν.

 

Από εκεί και πέρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αργεντινός τεχνικός είναι αρκετά, καθώς δεδομένα δεν υπολογίζει στον τραυματία Λιούμπιτσιτς και τους τιμωρημένους Μαρσιάλ και Μουκουντί, με τους τρεις αυτούς ποδοσφαιριστές να μην υπολογίζονται για το υπόλοιπο της σεζόν.

 

Αντίθετα οι Βίντα και Γκατσίνοβιτς ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και πιθανότατα θα αγωνιστούν κανονικά κόντρα στον Ολυμπιακό.

 

 

Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό 

 

Ο Μπρινιόλι θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας θα συνθέσουν οι Μήτογλου και Βίντα που είναι και οι μοναδικοί διαθέσιμοι στόπερ. Αν ο Κροάτης δεν επιλεγεί τότε θα παίξει ο Σιμάνσκι. Ο Γκατσίνοβιτς θα είναι αριστερά και ένας εκ των Οντουμπάτζο – Ρότα στα δεξιά.

 

Ο Γιόνσον θα είναι στο “έξι” και από εκεί και πέρα υπάρχουν ερωτηματικά στον άξονα με τον Λαμέλα να αποτελεί τον ρυθμιστή της ενδεκάδας ανάλογα με το αν θα επιλεγεί να παίξει πίσω από τον φορ ή δεξιά.

 

Αν ο Αργεντινός παίξει στα φτερά τότε στον άξονα μαζί με τον Γιόνσον θα παίξουν ο Πινέδα και ο Μάνταλος, Αν επιλεγεί να παίξει πίσω από τον φορ τότε μαζί με τον Γιόνσον θα είναι ένας εκ των Πινέδα – Μάνταλου και ο Ελίασον στα δεξιά.

 

Ο Κοϊτά θα παίξει στο αριστερό άκρο της επίθεσης και ο Πιερό στην κορυφή.

 

ΘΩΜΑΣ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ