Αφιέρωμα: Όταν στο Λουτράκι πέφτει ξύλο (videos)

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό με την επίθεση που δέχτηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού "Αλλάζουμε μαζί", Γιάννης Καραπανάγος, από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Φίλιππα Θυμή, αλλά και την ένταση που δημιουργήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, το loutraki365.gr, θυμάται 6 φορές που η κατάσταση ξέφυγε και ο εκάστοτε χώρος, όπου (θα έπρεπε να) λαμβάνονται αποφάσεις, από τύχη δεν μετατρέπεται σε ρίνγκ.

 

Κοινός παρονομαστής όλων των καταστάσεων, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Γιώργου Γκιώνη, που θα έλεγε κανείς ότι τηρούν ευλαβικά τον κανόνα "όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει... ράβδος"!

 

Γιώργος Ρουμελιώτης vs Μαρία Πρωτοπαππά

 

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, η επικεφαλής του συνδυασμού "Δύναμη Δημιουργίας", Μαρία Πρωτοπαππά, επιχείρησε να εισέλθει στην αίθουσα την ώρα που η συνεδρίαση ήταν σε εξέλιξη, προκειμένου να ευχηθεί καλή επιτυχία στο νέο ΔΣ και να παρακολουθήσει τη συζήτηση. Ο πρόεδρος της Τουριστικής Α.Ε., Γιώργος Ρουμελιώτης, της ζήτησε να περάσει έξω από την αίθουσα διότι απαγορεύεται η είσοδος σε άτομα που δεν είναι μέλη του ΔΣ. Η Μαρία Πρωτοπαππά, που δεν το γνώριζε, απευθύνθηκε στο Νομικό της Τουριστικής, Χρήστο Τζοάνο, για να εξακριβώσει αν αυτό είναι αληθές ή όχι. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν πήρε καμία απάντηση.

 

Η ένταση ανάμεσα σε Πρωτοπαππά και Ρουμελιώτη συνεχίστηκε όταν η επικεφαλής του συνδυασμού "Δύναμη Δημιουργίας", απευθυνόμενη στο Γιώργο Ρουμελιώτη του είπε: "Είσαι φασίστας που δεν μου επιτρέπεις την είσοδο. Εδώ δεν είναι το σπίτι σου". Ο πρόεδρος της Τουριστικής σηκώθηκε από τη θέση του και σε πολύ αυστηρό τόνο της είπε: "Τι είναι αυτά που λες; Τι θες εσύ εδώ; Φύγε! Σε μένα τα λες αυτά; Σε μένα; Φύγε τώρα αμέσως από την αίθουσα". Τα μέλη του Δ.Σ. παρακολουθούσαν εμβρόντητοι τη συνομιλία, την ώρα που οι φωνές των δύο αιρετών ανάγκασαν κάποιους υπαλλήλους του Spa να σπεύσουν στο σημείο προκειμένου να αποτρέψουν τα χειρότερα, καθώς η κατάσταση έμοιαζε να βγαίνει εκτός ελέγχου.

 

Γιώργος Ρουμελιώτης vs Δημήτρης Βασιλείου

 

Και πάλι πρωταγωνιστής, ο Γιώργος Ρουμελιώτης. Αυτή τη φορά, δεν πήγε να πέσει ξύλο και αυτό διότι ο γιατρός Δημήτρης Βασιλείου, επέλεξε να κάνει χιούμορ. Το περιστατικό συνέβη στο Δ.Σ. της Τουριστικής Λουτρακίου την 19η Ιουνίου, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Γκιώνη, όταν ο Γιώργος Ρουμελιώτης, Αντιπρόεδρος της Τουριστικής Α.Ε. και προσφάτως προσληφθείς ως αμειβόμενος ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου, με αφορμή τη μη ψήφιση των δαπανών, από τον κ. Βασιλείου, και απευθυνόμενος προς αυτόν είπε: '' τώρα, δεν μιλάει κανένας, κάνετε τις κότες, όλοι ''.

 

Ο Δημήτρης Βασιλείου, απάντησε με τη σειρά του ''κο, κο, κο'', για να ξαναπάρει το λόγο ο Γιώργος Ρουμελιώτης και να αναφέρει:''Έτσι μπράβο, μπράβο, κοιτάξου στον καθρέπτη και πες είμαι κότα ''

 

Γιώργος Ρουμελιώτης vs Γιάννης Καραπανάγος

 

Για τρίτη φορά, συναντάμε τον Γιώργο Ρουμελιώτη, στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο Δ.Σ. της Τουριστικής Λουτρακίου, στις 29 Φεβρουαρίου, κυριαρχούσε το θέμα του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το Spa και το κτίριο ακριβώς πάνω από την Τράπεζα Πειραιώς.Ο Γιώργος Ρουμελιώτης, πρότεινε να συζητηθεί ένα θέμα που δεν περιλαμβανόταν σε αυτά που αποτελούν την ημερήσια διάταξη. Συγκεκριμένα, πρότεινε τη συγκρότηση επιτροπής προβολής του ΣΠΑ, αλλά και τα μέλη που θα την απαρτίζουν, τα οποία αποτελούνται από εργαζόμενους και την Μαρία Μανιάτη, η οποία είναι η εργολάβος για τη μίσθωση του προσωπικού του Spa.

 

Η πρόταση αυτή του προέδρου, έφερε την έκρηξη του Γιάννη Καραπανάγου.

 

- "Μα δεν υπάρχει ήδη αντίστοιχο τμήμα για αυτό το σκοπό;", αναρωτήθηκε.

- Υπάρχει και έχουν γίνει προτάσεις αλλά είναι μη υλοποιήσιμες λόγω υψηλού κόστους, απάντησε ο πρόεδρος.

- Και με ποιά διαδικασία επιλέγονται αυτά τα άτομα, ρώτησε εκ νέου ο Γιάννης Καραπανάγος, εκφράζοντας τις αντιρρήσεις του επί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε. "Με τι κριτήρια έγιναν αυτές οι επιλογές;" συνέχισε να ρωτάει...

- Με τα κριτήρια του προέδρου, απάντησε ο Γιώργος Ρουμελιώτης

- Και ποιος τους επέλεξε; 

- Εγω.

- Και ποιος είστε εσείς;

- Θα σου πω ποιος είμαι εγώ, αργότερα...

 

Ακολούθησαν υψηλοί τόνοι και λεκτικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους δύο άνδρες, ενώ ο Γιάννης Καραπανάγος, εμφανώς εκνευρισμένος πέταξε τα χαρτιά που είχε μπροστά του, αναφωνώντας "Ε όχι, δεν το δέχομαι αυτό. Δεν είναι συμπεριφορά αυτή".

 

Πέρρας vs πολιτών

 

Αυτή τη φορά, στο ρόλο του πρωταγωνιστή ο Σωτήρης Πέρρας. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27 Νοεμβρίου, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Σωτήρης Πέρρας, κινήθηκε απειλητικά εναντίον δημότη. Χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων για να μη δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο, ενώ λίγο έλειψε να δημιουργηθεί γενική σύρραξη όταν και άλλος δημότης επιχείρησε να δυναμιτίσει εκ νέου το κλίμα και πάλι με πρωταγωνιστή τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας.

 

 

 

Σπύρος Ράτης vs Γιώργος Δέδες

 

Στις 8 Μαρτίου 2018, για άλλη μια φορά έλαβε χώρα ένα επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο. Πρωταγωνιστές ο αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Σπύρος Ράτης και ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Δέδες. Αφορμή ένα επώνυμο: Δέδες. Ο Σπύρος Ράτης αναφερόταν στον Δημήτρη Δέδε, ο Γιώργος Δέδες που βρισκόταν στην αίθουσα ζήτησε να ξεκαθαριστεί ποιόν Δέδε αφορά η εν λόγω καταγγελία, ο Σπύρος Ράτης δεν το έκανε και οι τόνοι δεν άργησαν να ανέβουν. Αυτός που την πλήρωσε, βέβαια, ήταν ο Φίλιππας Θυμής, ο οποίος δέχτηκε ένα αντικείμενο στο μάτι. Ωστόσο η αντιπαράθεση μεταξύ Δέδε και Ράτη, συνεχίστηκε και μετά το πέρας του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού οι δύο άνδρες κατά την αποχώρησή τους, αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις και πιάστηκαν στα χέρια.

 

 

Γιώργος Γκιώνης vs Θανάση Μουζάκη και Κώστα Λογοθέτη

 

Απειλές, ύβρεις, χειρονομίες και καταστάσεις που είναι δεδομένο ότι δεν τιμούν τον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε η συνεδρίαση της 13ης Ιουνίου 2017. Τη στιγμή που ο πρώην Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Κώστας Λογοθέτης, βρισκόταν στο βήμα και μιλούσε για κολωνάκια, ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης άρχισε να επιτίθεται φραστικά τόσο στον ίδιο όσο και στο δημοτικό του σύμβουλο, Θανάση Μουζάκη. Κάπου εκεί η κατάσταση ξέφυγε, οι τόνοι ανέβηκαν και η διακοπή του ΔΣ από τον πρόεδρο, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ήταν μονόδρομος. Ωστόσο, το επεισόδιο συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της διακοπής και χάρις στην παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, δεν ξέφυγε ακόμα περισσότερο η κατάσταση, η οποία μύριζε μπαρούτι.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ